Direct door naar content

Samen zijn we web en vangnet

  • 'Eigenlijk kan ik niet meer, maar stoppen is geen optie'
  • 'Ik moet volhouden en vooral niet laten zien dat ik het zwaar heb'
  • 'Ik ben vast de enige die de zorg voor mijn naaste zwaar vindt'
  • 'Soms voel ik me zo’n schildpad. Met een hele grote last op mijn rug. Maar ik loop door. Misschien ga ik niet meer zo hard, maar ik loop door'

Herken je deze uitspraken en gedachten? Van jezelf of van een ander? Als leden van Kruiswerk kunnen we elkaar helpen en kunnen we hulp krijgen van elkaar.

Zo is iedereen een draadje van het web, dat samen zorgt voor een veilig vangnet. Daarom is het belangrijk dat elk draadje mooi blijft. Toch kan het zo zijn dat je daarin vastloopt. Weet dan dat Kruiswerk jou altijd een luisterend oor kan bieden en zelfs mee kan helpen met het aandragen van advies, tips en oplossingen. Je belt bijvoorbeeld eenvoudig met de Mantelzorghulplijn als je vragen hebt over de zorg voor een naaste of als je ondersteuning nodig hebt bij deze mantelzorg. Voor een extra steun in jouw rug kun je bij Kruiswerk ook terecht voor een Hulp & Adviesgesprek. Een eenmalig gesprek dat je helderheid verschaft en jou die informatie geeft om je (weer) op weg te helpen.

De Kruiswerk-expert is op de hoogte van de mogelijkheden in jouw omgeving. En als het moeilijk is om telefonisch een gesprek te voeren of je wilt even weg uit de omgeving waar je zorgt, dan kan je het Hulp & Adviesgesprek ook ergens op locatie voeren. Elke hulpvraag is specifiek en persoonlijk, de oplossing is dat daarom ook.

Is er iemand die mij kan helpen?

Bel gerust

Soms kan even bellen een wereld van verschil maken. Kruiswerk biedt altijd een luisterend oor. Bel ons voor telefonische ondersteuning.

Advies thuis

Soms is alleen een luisterend oor aan de lijn niet genoeg, de Kruiswerk-expert komt graag bij jou thuis en neemt dan de tijd om samen met jou te kijken hoeveel draadjes er lopen.

Mantelzorghulplijn Kruiswerk 088 - 17 17 317

Voor vragen over de zorg voor een naaste of voor ondersteuning bij deze mantelzorg.

De Kruiswerk-expert helpt je op weg. Met praktische informatie, diensten aan huis of een verwijzing naar precies die organisatie waar jij wat aan hebt. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Hulp & Adviesgesprek 0314 – 357 430

Loop je vast in je zorgen voor een ander? Een Hulp & Adviesgesprek is een eenmalig gesprek dat je helderheid verschaft en jou die informatie geeft om je (weer) op weg te helpen. De Kruiswerk-

expert is op de hoogte van de mogelijkheden in jouw omgeving. Met het Hulp & Adviesgesprek weet je snel weer hoe je verder kunt. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.

KER-lijn 088 - 17 17 360

Er wordt van ons steeds vaker gevraagd om zelf hulp te regelen. Dit is fijn als het lukt. Toch kan het ook zwaar en complex zijn. KER staat voor Krijg Eigen Regie en helpt je eenvoudig om zelf oplossingen te vinden en te regelen. Zo helpen we samen elkaar. KER kan je gebruiken op je laptop, pc, tablet of smartphone. Heb je een vraag over KER of het KER Alarmhorloge? Wat je vraag ook is de medewerkers van de KER-lijn staan voor je klaar. Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.

Ondersteuning keukentafelgesprek 0314 – 357 430

Heb jij behoefte aan extra zorg? Dan komt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) al snel om de hoek kijken. De gemeente voert de Wmo uit. Samen met jou kijken ze naar jouw zorgvraag en een bijbehorende oplossing in een keukentafelgesprek. Ga goed voorbereid het gesprek in en kies voor gratis onafhankelijk ondersteuning via Kruiswerk! Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.

Gezondheidslijn 088 - 17 17 345 (24/7 bereikbaar)

Wel of niet naar de huisarts? Een rustgevend idee om vanuit huis, buitenland of vakantieadres even iemand te kunnen raadplegen. Het team van de Gezondheidslijn van Kruiswerk is er voor je met een luisterend oor en helpt je een beslissing nemen.

Thuisscan 088 - 17 17 370

Of je nu meer veiligheid wilt in de keuken, valgevaar wilt voorkomen in de badkamer of meer beveiliging wilt bij jouw voordeur. Vraag de Zlimthuis Thuisscan aan en ontdek de mogelijkheden! Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 17:00 uur.

Acute Hulplijn 088 - 17 17 345 (24/7 bereikbaar)

Een ander geruststellend idee. De Acute Hulplijn is er als er iets onverwachts gebeurt in je thuissituatie waardoor de hele boel ineens is ontregeld.

 

Ledenservice Kruiswerk 0314 - 357 430

Heb je een vraag over een van onze diensten of het lidmaatschap van Kruiswerk?

Wat je vraag ook is, de ledenconsulenten van Kruiswerk staan voor je klaar.

Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur.

 
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Lid worden Krant gemist? Lees online!