Direct door naar content

Wel of geen sticker op je brievenbus maakt een groot verschil

Wist jij dat gemeenten verschillende regels hebben voor de verspreiding van ongeadresseerd drukwerk? Afhankelijk van waar je woont ontvang je daardoor wel of niet de huis-aan-huiskrant en wel of niet reclamemateriaal. De sticker op je deur is daarvoor meestal bepalend. Voor huis-aan-huis-kranten zijn vaak andere regels dan voor ander ongeadresseerd drukwerk. Deze kranten hebben een uitzonderingspositie, omdat je er doorgaans het gemeentenieuws en andere maatschappelijk relevante informatie in leest. Eens per kwartaal vind je bij je huis-aan-huis-krant bijvoorbeeld Blik op Kruiswerk, de krant van onze onafhankelijke ledenvereniging. Kijk snel hoe het in jouw gemeente zit!

Direct naar:

Welke brievenbusstickers zijn er?

Met een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker op uw brievenbus ontvang je geen ongeadresseerde reclame en folders meer. Bij Postfilter kun je je afmelden voor geadresseerde reclame.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker

Als je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, kun je twee soorten brievenbusstickers gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar via internet en in sommige gevallen ook via je gemeente:

 • NEE-NEE-sticker: je krijgt geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in je brievenbus.
 • NEE-JA-sticker: je krijgt geen reclamedrukwerk in je brievenbus, maar wel huis-aan-huisbladen.

In sommige gemeenten is het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk niet toegestaan. Als je toch ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, heb je een JA/JA – sticker nodig. (bron: rijksoverheid.nl)

De regels voor ongeadresseerd drukwerk en huis-aan-huisbladen in de Achterhoek en Liemers

Direct naar:

Aalten

 • Je plakt een NEE-NEE sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.
 • Je plakt een NEE-JA sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen

Je kunt de stickers gratis ophalen bij de gemeente.

Meer informatie

Berkelland

 • Je plakt een NEE-NEE sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.
 • Je plakt een NEE-JA sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

Je kunt de stickers gratis ophalen bij de gemeente.

Bronckhorst

Je kunt zelf kiezen of je ongeadresseerde reclamefolders wilt ontvangen. Wil je ze wel ontvangen dan laat je dat de bezorger weten door de Ja sticker op je brievenbus te plakken. Huis-aan-huis bladen ontvang je altijd, behalve als je een Nee/Nee sticker hebt.

 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen - Niets doen, of laat je oude Nee/Ja sticker hangen
 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen - Nee/Nee sticker
 • Wel ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen - Ja sticker

Je vraagt de Ja sticker aan via marketing@verspreidingen.nl (gratis) en ontvangt deze per post thuis. De Nee/Nee sticker vraag je aan via www.neeneeneeja.nl. 

Meer informatie

Doetinchem

Op het stadhuis kun je gratis stickers ophalen die je op uw brievenbus kunt plakken. Op deze stickers staat welke reclame u niet wilt krijgen.

 • Wil je geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-NEE sticker op je brievenbus.
 • Wil je wel huis-aan-huisbladen ontvangen, maar geen ongeadresseerde reclame? Plak dan een NEE-JA sticker op je brievenbus.

Je kunt de gratis stickers ophalen bij de gemeente.

Meer informatie

Duiven

In de gemeente Duiven krijg je standaard geen ongeadresseerd drukwerk in de brievenbus. Wil je wel folders ontvangen? Plak een ja-sticker op de brievenbus.

Huis-aan-huisbladen zoals de Duiven Post ontvang je ook zonder sticker. Deze bladen zijn namelijk geen reclamedrukwerk. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld drukwerk van non-profitorganisaties. En informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt. Wil je geen huis-aan-huisbladen in de brievenbus? Plak dan een nee/nee-sticker op de brievenbus. Deze kun je ophalen in het gemeentehuis.

Meer informatie

Lochem

Heb je een Nee-Nee sticker op de brievenbus, dan ontvang je geen Berkelbode. Heb je een Nee-Ja sticker op de brievenbus, dan ontvang je wel de Berkelbode, maar geen reclamefolders.

Montferland

 • Je plakt een NEE-NEE sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen
 • Je plakt een NEE-JA sticker op je brievenbus als je geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

Meer informatie

Oost Gelre

 • NEE/NEE-sticker: je krijgt geen reclamefolders en geen huis-aan-huisbladen.
 • NEE/JA-sticker: u krijgt geen reclamefolders, maar wel huis-aan-huisbladen.

Je kunt een NEE/NEE of NEE/JA sticker bij de receptie van het gemeentehuis afhalen.

Oude-IJsselstreek

Vanaf 1 juli 2024 krijgt u als inwoner van de gemeente Oude IJsselstreek standaard geen ongeadresseerde reclamefolders in je brievenbus. De gemeente kiest voor de Ja sticker om het gebruik van papier, inkt, plastic en brandstof te verminderen. Wil je wel folders ontvangen? Dan moet je een Ja sticker op de brievenbus plakken en/of je digitaal aanmelden.

Je ontvangt altijd drukwerk van de gemeente (bijvoorbeeld over werkzaamheden of activiteiten bij jou in de buurt die van belang zijn om te weten) en van niet- commerciële organisaties (bijvoorbeeld een vereniging die vrijwilligers zoekt of een activiteit aankondigt of folders van politieke partijen)

 • Geen sticker of NEE/JA-sticker: Geen reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen.
 • NEE/NEE-sticker: Geen reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen.
 • Ja sticker: wel ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen

Meer informatie

Westervoort

In Westervoort krijg je standaard geen ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus. Wil je wel folders ontvangen? Geef het dan door aan de verspreider of plak een ja-sticker op de brievenbus. Deze kun je ophalen in het gemeentehuis.

 • Geen sticker of nee/ja-sticker: geen reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen
 • Nee/nee-sticker: geen reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen
 • Ja-sticker: wel reclamefolders en huis-aan-huisbladen.

Huis-aan-huisbladen zoals de Westervoort Post ontvang je ook zonder sticker. Deze bladen zijn namelijk geen reclamedrukwerk. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld drukwerk van non-profitorganisaties. En informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt. Wil je geen huis-aan-huisbladen in de brievenbus? Plak dan een nee/nee-sticker op de brievenbus. Deze kun je ophalen in het gemeentehuis.

Meer informatie

Winterswijk

 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen: Niets doen, of laat uw oude Nee/Ja sticker hangen
 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen: Nee/Nee sticker
 • Wel ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen: Ja/Ja sticker

Je kunt gratis een sticker afhalen op het gemeentekantoor.

Meer informatie

Zevenaar

 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen: Niets doen, of laat uw oude Nee/Ja sticker hangen
 • Geen ongeadresseerde reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen: Nee/Nee sticker
 • Wel ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen: Ja/Ja sticker

Je kunt gratis een sticker afhalen op het gemeentekantoor.

Meer informatie

Zutphen

Wil je geen ongeadresseerd drukwerk meer ontvangen? Dan kun je dat aangeven met een speciale sticker op je brievenbus. De sticker is verkrijgbaar als NEE-JA-sticker of NEE-NEE-sticker. je kunt de stickers bestellen via neeneeneeja.nl of gratis afhalen in het stadhuis.

 • Met een NEE-NEE-sticker geef je aan dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen.
 • Met een NEE-JA-sticker geef je aan geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen, maar nog wel de huis-aan-huisbladen.

Meer informatie

Ontvang jij Blik op Kruiswerk?

In onze vierjaarlijks krant Blik op Kruiswerk lees je artikelen en interviews over een veilig, zorgeloos thuis en een actief leven. Ook zit de krant vol voordeel, uitjes, nieuw aanbod en winacties. Onze krant wordt met het huis-aan-huisblad van jouw woonplaats bezorgd. De laatste editie, een zomerse, verscheen 24 juni. Hij moet tussen 24 juni en 28 juni op je mat zijn gevallen.

Heb je Blik op Kruiswerk niet ontvangen, omdat je een nee-sticker hebt?

Je leest hem hier online.

Heb je Blik op Kruiswerk niet ontvangen, omdat hij niet is bezorgd?

Meld je bezorgklacht via aan de uitgever.

Welke huis-aan-huiskrant verschijnt waar?

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Lid worden Krant gemist? Lees online!