Direct door naar content

Wat is jouw mooiste erfstuk?

Jouw erfstuk in het ‘museum van dierbare erfstukken'

Een erfstuk is vaak meer dan materieel bezit. Het zijn familieschatten met emotie, geschiedenis en herinneringen. Het delen en in stand houden van deze schatten en mooie herinneringen, maakt iedereen blij! Daarom maakt Kruiswerk graag een (online) 'museum van dierbare erfstukken'.

Doe mee: wat is jouw mooiste erfstuk?

Heb jij een erfstuk dat in dit 'museum' niet mag ontbreken, stuur een korte mail van maximaal 300 woorden naar communicatie@kruiswerk.nl.

Vertel in je mail alsjeblieft:

  • om wat voor erfstuk het gaat;
  • waarom het jou zo dierbaar is;
  • welke herinneringen je erbij hebt;
  • en aan wie je herinneringen hebt.

Heb je een leuke foto van je erfstuk, stuur die dan vooral mee!

Wat maakt van een erfstuk een familieschat?

Een erfstuk is een heuse familieschat als het een sentimentele waarde heeft voor de familie. Sieraden, meubels, foto's, boeken en andere voorwerpen zijn onbetaalbaar op het moment dat het van een overleden dierbare is geweest. Zo'n item kan kostbaar zijn, de waarde is vaker puur emotioneel. Het is een fysieke herinnering aan de mensen die ons voorgingen en het leven dat ze leidden, en ze kunnen ons dichter bij onze familiewortels brengen.

Het horloge van je opa, de ketting van een grootmoeder of het receptenboek van je moeder roepen bijvoorbeeld mooie herinneringen op aan speciale, gedeelde momenten. Erfstukken geven ook inzicht in je cultureel erfgoed en je (familie)tradities. Ze kunnen je helpen je plaats in de wereld beter te begrijpen.

Ook is een erfstuk vaak een krachtig symbool van liefde en genegenheid. Het doorgeven van een dierbaar voorwerp aan de volgende generatie, is een manier om je liefde en dankbaarheid uit te drukken. Door de verhalen achter erfstukken, verdiepen we onze relaties en eren we de nalatenschap van onze voorgangers.

In sommige gevallen heeft een erfstuk natuurlijk (ook) een financiële waarde en kunnen ze na verloop van tijd in waarde stijgen. Antieke meubels, zeldzame munten of oldtimers kunnen bijvoorbeeld hoge verkoopprijzen opleveren. Door erfstukken te bewaren en in goede staat te houden, kunnen we ervoor zorgen dat ze lang meegaan en ze als waardevol bezit doorgeven aan toekomstige generaties.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Financieel adviseur Krant gemist? Lees online!