Direct door naar content

Sleutelkluis wel of niet aan je huis?

Een sleutelkluis is een kleine kluis die je op de gevel van je woning of bijgebouw monteert. Je gebruikt de kluis om de sleutel van je woning in te bewaren. Omdat de kluis beveiligd wordt met een code kun je deze alleen openen als je hiertoe bevoegd bent. Dit betekent dat inbrekers en andere ongewenste bezoekers de kluis niet kunnen openen om de sleutel te pakken.

Met een sleutelkluis op de gevel kan bijvoorbeeld een mantelzorger altijd naar binnen zonder dat je de deur zelf hoe te openen. En omdat hij of zij de sleutel in de kluis kan achterlaten, hoe deze niet meegenomen te worden. Kans op verlies is daardoor nagenoeg uitgesloten. Veel mensen vinden het hierdoor prettig om een sleutelkluis te hebben. Een sleutelkluis is ook handig voor thuiszorgmedewerkers. Sommige thuiszorgorganisaties verplichten hun cliënten een sleutelkluis op de gevel te monteren. Dit is niet altijd het geval, maar het is goed om te controleren of jouw thuiszorgorganisatie dit wel of niet van je verwacht. Wil jij een sleutelkluis aanscha en? Dan is het belangrijk om niet zomaar een sleutelkluis in huis te halen. Het aanbod sleutelkluizen is erg groot. Lang niet alle kluizen zijn even goed of vallen in dezelfde prijsklasse. Veel sleutelkluizen bieden niet voldoende bescherming tegen inbrekers en de slimme methoden die zij vandaag de dag gebruiken om een sleutelkluis open te breken. De Puck is de veiligste sleutelkluis op dit moment en hee als enige het SKG keurmerk en het Keurmerk Veilig Wonen van de politie. Deze is officieel getest op weerstand tegen aanvallen. De Puck is beperkt leverbaar en ook kostbaar.

Goed om te weten: geen enkele sleutelkluis is 100 procent veilig. Ook de sleutelkluis met het SKG keurmerk niet. Wel is deze kluis beduidend lastiger om open te breken, ook voor ervaren inbrekers. Een goed alternatief is de Filex Security (Keyguard XL) sleutelkluis die voldoet aan de norm ‘zwaar inbraakwerend’ volgens denorm LPS 1175. Ook met deze sleutelkluis kun je mantelzorgers of de thuiszorg toe-gang geven tot de woning door de cijfercode aan ze door te geven.

De Filex heeft een solide metalen behuizing in zinklegering met verzonken deur en weerbestendige beschermkap. Hij is eenvoudig te monteren op de buitenmuur en wordt geleverd met 4 betonschroeven (geschikt voor onder andere beton, baksteen en natuursteen.

Sleutelkluis

Raak jij jouw sleutels ook weleens kwijt? Of wil je deze gewoon veilig én goed opbergen? Dan is een sleutelkluis de ideale oplossing. Een sleutelkluis biedt vele voordelen. Zo word je nooit meer per ongeluk buitengesloten en kan eventuele thuishulp en mantelzorg zichzelf binnenlaten.

Meer informatie

Ben je lid van Kruiswerk?

Dan koop je extra voordelig een sleutelkluis via Zlimthuis. Je hebt hierbij keuze uit drie sleutelkluizen:

  1. Puck sleutelkluis 
  2. Filex Security (Keyguard XL) sleutelkluis 
  3. De Masterlock sleutelkluis (5415) 
     

Vraag direct de sleutelkluis aan

 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Sleutelkluis Krant gemist? Lees online!