loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

0 beoordelingen

Via Kruiswerk leent u gratis loophulpmiddelen, zoals krukken, looprekken en rollators. Gratis voor leden tot maximaal 26 weken.

Vergoedingen loophulpmiddelen

Vanuit de basisverzekering worden eenvoudige loophulpmiddelen niet meer vergoed. Als u krukken of een rollator nodig heeft, bent u genoodzaakt deze zelf aan te schaffen of te huren. Als u lid bent van Kruiswerk, kunt u tot maximaal 26 weken gratis diverse loophulpmiddelen lenen bij de Medipoint Thuiszorgwinkel. Hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen, worden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geregeld en kunt u bij uw gemeente aanvragen. Verstelbare bedden en speciale matrassen die u bijvoorbeeld na een behandeling of voor revalidatie nodig heeft, worden nog wel geregeld door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat zij in zo’n situatie voor u kunnen betekenen.  

Uitleen loophulpmiddelen Thuiszorgwinkels

In de Sensire | Medipoint Thuiszorgwinkels zijn de volgende loophulpmiddelen beschikbaar: elleboogkrukken, onderarmschaalkrukken, okselkrukken, eiffelkrukken, looprekken en rollators. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u deze loophulpmiddelen kosteloos afhalen bij een Sensire | Medipoint Thuiszorgwinkel. Deze vindt u in Doetinchem, Vorden, Winterswijk en Zutphen. Klik hier voor een overzicht van adressen en openingstijden. De Thuiszorgwinkels hebben alle hulpmiddelen op voorraad, het is dus niet nodig om er van te voren één te reserveren. Aan de hand van uw lengte stellen de medewerkers de krukken, rollator of het looprek af, zodat u op de juiste manier ondersteund wordt. Als u op vakantie bent in eigen land en onverhoopt een loophulpmiddel nodig heeft, kunt u deze ook kosteloos afhalen bij een Medipoint Thuiszorgwinkel buiten de Achterhoek. Bekijk hier een overzicht van thuiszorgwinkels en afhaalpunten in Nederland. 

Bezorgen loophulpmiddelen

Als u niet in staat of in de gelegenheid bent om de loophulpmiddelen af te halen, kunnen deze ook thuisbezorgd worden. U geeft telefonisch uw adres door en om welk loophulpmiddel het gaat. De bezorgkosten bedragen € 7,50.

Voorwaarden

De gratis uitleentermijn is een half jaar (26 weken) per kalenderjaar. In principe geldt het uitleentermijn van 26 weken voor een aangesloten periode. Als er sprake is van een andere operatie (nieuwe indicatie) kunnen de krukken weer worden geleend. In dit geval kunt u weer gebruikmaken van de regeling, indien de 26 weken met de eerste indicatie nog niet volledig benut waren. Daarna kunt u de krukken eventueel kopen met een korting van 10%.

De gratis uitleen is van toepassing op elleboogkrukken, onderarmschaalkrukken, okselkrukken, eiffelkrukken, looprekken en rollators.