Workshop Opgelicht via WhatsApp

Workshop 'Opgelicht via WhatsApp?'

Elke dag komen er drie meldingen van oplichterij via WhatsApp binnen bij de politie in Oost-Nederland. Mensen verwachten vaak niet dat het hen overkomt, maar inmiddels zijn in 2019 WhatsApp gebruikers opgelicht voor een bedrag van € 1.000.000,-.

Net zoals Wilma (61), die veel gebruik maakt van WhatsApp. Een piepje op haar telefoon zorgt ervoor dat ze deze oppakt. Ze ziet een appje van haar zoon Daniël: ‘Hoi mam, ik heb een andere telefoon, moet die installeren. Jij krijgt daar een code voor toegestuurd. Wil je me die dan toesturen?’ Zonder erover na te denken helpt Wilma haar zoon. Twee dagen later krijgt ze weer een nieuw appje van Daniël: ‘Ik heb geldtekort, kun je me via de link hieronder € 250,- overmaken, krijg je eind van de maand terug als ik mijn beurs ontvang.’ Het moedergevoell neemt het over bij Wilma en ze stort het bedrag via de link.

De volgende dag staat Wilma stil bij de kassa van de Albert Heijn: het blijkt dat ze te weinig geld op haar rekening heeft staan. Thuis checkt ze snel haar bankrekening. Te weinig? Ze heeft helemaal niets meer. Ook blijkt haar spaargeld van € 9.500,- te zijn verdwenen. En het bedrag waar Daniël om vroeg is ook nooit
aangekomen. Het was namelijk niet Daniël, maar een oplichter.

Wat leert u in deze workshop?

WhatsApp wordt steeds vaker door oplichters gebruikt om makkelijk en snel geld te verdienen. In de workshop ‘Opgelicht via WhatsApp? Mooi Niet!’ leert u niet in dit soort vallen te trappen.

In de workshop leert u

✓ Hoe WhatsApp werkt,
✓ Hoe u WhatsApp beveiligt,
✓ Hoe u de meest voorkomende oplichters-trucs herkent en
✓ Hoe u uw smartphone beveiligt.

In de workshop staat het doen van praktische oefeningen centraal. Vergeet dus niet uw smartphone mee te nemen!

Voordeel

Als lid van Kruiswerk ontvangt u € 5,- korting op de workshop prijs. Deze korting geldt ook wanneer u lid bent van de Bibliotheek. 
U kunt ter plekke contant betalen of u krijgt een factuur. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Ledenprijs: € 10,-
Niet-leden: € 15,-

Programma* 

Er staan op dit moment geen workshops gepland.
 

*5 dagen voor aanvang van de cursus wordt op basis van het aantal aanmeldingen besloten of de cursus doorgaat. Indien de cursus wordt geannuleerd, ontvangt u hierover bericht van de cursusleider.