Direct door naar content

Algemeen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Antwoord

Huishoudelijke hulp

De huishoudelijke hulp voert in het systeem van Alfasens de gewerkte uren in. Je krijgt vervolgens van Alfasens een factuur en die kan je controleren met de aftekenlijst die in jouw bezit is. Met een automatische incasso incasseert Alfasens dan de kosten en betaalt de hulp namens jou uit.

Nee, je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.

Nee, Alfasens betaalt het ziekengeld aan jouw hulp uit.

Je kunt een huishoudelijke hulp aanvragen door te bellen met de ledenservice van Kruiswerk via 0314 356 430, bereikbaar op van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kan je een huishoudelijke hulp aanvragen via het aanvraagformulier. De ledenservice neemt daarna contact op met Alfasens en geeft jouw wensen door. De medewerkers van Alfasens nemen vervolgens binnen 2 werkdagen contact met je op om alles te bespreken.

Jazeker, huishoudelijk hulp via Alfasens is er voor iedereen. Ongeacht of je iets mankeert of niet.

In beginsel hanteert Alfasens geen wachtlijsten. Normaliter kan Alfasens binnen een week een match maken. Wel kan het zo zijn dat er in een bepaalde regio in een bepaalde periode minder of geen hulpen beschikbaar zijn. Of dat jouw eisen voor de hulp zo specifiek zijn dat Alfasens niet per direct iemand beschikbaar heeft. Dan kan het voorkomen dat je langer moet wachten voordat Alfasens een hulp kan voorstellen. Dat kan soms tot 2 maanden duren.

De hulpen van Alfasens zijn geïnstrueerd over de richtlijnen van het RIVM. Zo lang deze richtlijnen aangeven dat er hulp geleverd kan worden, wordt er geleverd. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen waaronder het houden 1,5 meter afstand.

De minimale periode waarin je hulp moet afnemen is 6 weken, voor minimaal 2 uur per week. Blijk je achteraf minder uren afgenomen te hebben, dan heeft dat gevolgen voor het tarief. Zie: “Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp aan huis?”.

Indien jouw hulp via Alfasens komt en je wilt vervanging dan kan je dit bij Alfasens aangeven. Dan regelen zij vervanging. Het kan zijn dat de vervangende hulp niet altijd op het vaste moment beschikbaar is. Alfasens probeert hier wel zoveel mogelijk rekening mee te houden en streeft ernaar om de vervangende hulp op hetzelfde vaste moment langs te laten komen.

Nee, als je geen hulp hebt die ingeschreven staat bij Alfasens, kan je ook geen gebruik maken van een ‘tijdelijke’ hulp van Alfasens.

Ja, de hulp werkt volgens de Regeling Dienstverlening aan huis. Daarmee word je als klant formeel de werkgever. Alfasens neemt echter de administratieve lasten van je over.

Je betaalt als niet-Kruiswerk lid € 17,95 per gewerkt uur. Dit is inclusief het loon van de hulp, de bemiddelingskosten en BTW. Als Kruiswerk lid ontvang je ledenkorting en betaal je geen € 17,95, maar € 16,75 per gewerkt uur. Ter introductie, als nieuwe klant, betaal je de eerste maand slechts € 16,25 per gewerkt uur. Als achteraf blijkt dat je niet aan de urennorm of afnameduur bent gekomen, wordt het tarief met terugwerkende kracht verhoogd tot € 20,95 per gewerkt uur.

Dit is een op

Schrijf hier uw tekst

Leden Lid worden!