20210201 VRIJ Duwkar met tweeling

Heerlijk creatief aan de slag

02 April 2021

Speciaal voor alle creatieve ouderen heeft Amphion Cultuurbedrijf de gratis projecten ‘Kunst door de Brievenbus’ en ‘Kunst aan de Keukentafel’ opgestart.

Het is weer gaan kriebelen

Johan heeft het in zijn werkzame leven erg naar zijn zin gehad als reclameschilder. Nu hij met pensioen is, mist hij z’n werk erg. Aan de slag gaan met iets anders valt niet mee. “Ze zitten niet op mij te wachten, ze hebben liever een jongere,” zegt hij er zelf over. De mogelijkheid om met kunstenares Berna Bonekamp iets te ondernemen, grijpt hij dan ook met beide handen aan. De eerste keer komt Berna aanzetten met vier wielen en een plank: ‘Wat gaan we ermee doen?’ Het wordt de formule 1-wagen van Max Verstappen. Wel in een iets kleinere versie natuurlijk en van hout. Berna in de weer als timmerman, Johan als professioneel schilder. Het is een beauty geworden, waar de kleinkinderen nog jaren plezier van zullen hebben. “Het samenwerken met Berna ging relaxed allemaal, vanzelf. Ik vond het heel leuk!”, vertelt Johan. “ Er is weer iets gaan kriebelen door dit project. Daaruit is ‘Kunst aan de Keukentafel’ otstaan”, vertelt hij.

Of u nu graag schildert, schrijft, gedichten maakt, zingt of zelfs danst of graag theater speelt: bij Kunst aan de Keukentafel is er van alles mogelijk. Laat ons weten waar uw behoefte ligt en wij zorgen ervoor dat er iemand drie keer bij u thuiskomt om samen creatief aan de slag te gaan met uw hobby.

Aanmelden Kunst aan de Keukentafel

55+’ers, woonachtig in de gemeente Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland of Oude IJsselstreek kunnen zich aanmelden via info@amphion.nl of bellen naar 0314 - 37 60 00. Deelname is gratis.

Om de week een cadeautje om vrolijk van te worden!

Sinds april 2020 hebben al ruim 150 deelnemers uit de gemeenten Doetinchem, Doesburg, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek zich aangemeld voor ‘Kunst door de Brievenbus. Zij zijn allemaal aan het tekenen geslagen.

Bent u graag creatief bezig? Ontvang van 'Kunst door de Brievenbus' 6 weken lang om de week een gratis kaart met een tekenopdracht, door uw brievenbus. Laat uw creativiteit de vrije loop gaan! U kunt zich alleen aanmelden of met een vriend of familielid. Zodat jullie samen creatief bezig kunnen zijn. 

Aanmelden Kunst door de Brievenbus

Deelname is gratis en is voor 6 opdrachten. Bent u klaar met deze 6 opdrachten? Dan kunt u gewoon weer opnieuw creatieve opdrachten aanvragen!

Wilt u meedoen aan Kunst door de Brievenbus? Geef uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres aan ons door via info@amphion.nl o.v.v. ‘Kunst door de Brievenbus’. Of bel naar 0314 – 37 60 00. Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan een kijkje op www.amphion.nl.

Kruiswerk Achterhoek Liemers en Amphion/ Cultuurbedrijf

Kunst door de Brievenbus en Kunst aan de Keukentafel worden uitgevoerd door de afdeling Lang Leve Kunst van Amphion/ Cultuurbedrijf. Kruiswerk Achterhoek Liemers ondersteunt dit project. Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven.