Fit de winter door

Fit de winter door met Fitavie!

02 December 2019

De koude wintermaanden zijn weer in aantocht. Regen, sneeuw, gladde trottoirs en kou: waarschijnlijk kiest u er liever voor om lekker warm binnen te zitten. Maar hoe komt u dan aan de nodige beweging? Fitavie kan voor u weleens het antwoord zijn! 

Uw persoonlijke beweegcoach

Fitavie is een beweegprogramma dat u kan helpen met bewegen op een leuke en gerichte manier. U geeft zelf aan welke dagelijkse activiteiten u belangrijk vindt om te doen én te blijven doen. Aan de hand van deze gegevens maakt Fitavie een uitdagend en leuk programma. U oordeelt zelf over de oefeningen. Zijn oefeningen te zwaar, dan past Fitavie uw programma automatisch aan. Op deze manier heeft u zelf de touwtjes in handen als het om uw beweging gaat.

Fit ongeacht het weer

Een groot voordeel aan Fitavie is dat u de deur niet uit hoeft. Nadat u de app heeft gedownload via de App Store of Google Play moet u enkel nog een aantal gegevens invullen. Aan de hand van uw wensen stelt Fitavie een programma op met oefeningen. U kunt de oefeningen gemakkelijk via een tablet of smartphone in uw eigen woonkamer doen. In blokken van maximaal 3 x 10 minuten per dag past ieder beweegschema zo prima in uw eigen dagritme.

Oefeningen met gezondheidsvoordelen

Fitavie beschikt over een uitgebreide bibliotheek met meer dan 100 oefeningen en ruim 160 variaties. Deze oefeningen helpen u met uw balans, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, maar ook fijne motoriek. Door oefeningen te blijven doen levert u dit veel gezondheidsvoordelen. Door het gebruik van Fitavie ervaren en zien gebruikers dat ze alledaagse dingen langer zelfstandig kunnen blijven doen.

Joke kreeg steeds meer last van de bekende ‘ouderdomskwaaltjes’. Hierdoor werd ze angstig en onzeker. Bekijk in de onderstaande video hoe Joke met Fitavie weer grip op haar leven kreeg:

Korting voor Kruiswerk leden op beweegapp Fitavie

Als lid van Kruiswerk ontvangt u 50% korting op een jaarabonnement van de
beweegapp Fitavie. U betaalt dan geen € 47,88 per jaar, maar slechts € 23,94

Meld u hier aan


Over Fitavie

Fitavie werd ontwikkeld door sportprofessionals als een laagdrempelig beweegprogramma voor ouderen en mensen met dementie. Het programma is een van de winnaars van een landelijke innovatie competitie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische zaken in 2018. Fitavie werd onder andere mogelijk gemaakt door de Gelderse Sport Federatie, VeiligheidNL, Viattence, Zorgboog in Balans en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.