Fietsen in de achterhoek

Fietsen in de Achterhoek en Liemers

03 June 2019

De Achterhoek en de Liemers hebben veel gezichten. Met prachtige coulisselandschappen, pittoreske dorpen, historische steden, uitgestrekte weilanden en bijzondere bosgebieden. Waar in Nederland vind je zo veel variatie in het landschap? Het lijkt alsof achter iedere bocht een verrassing wacht. En wat is nou een betere manier om al deze mooie en karakteristieke plekjes in uw eigen tempo te ontdekken dan vanaf de fiets?

Aan de hand van het internationale netwerk van fietsknooppunten is het heel eenvoudig om uw eigen route samenstellen. Of u nu voorkeur heeft voor een lange of korte route, er is voor iedereen een geschikte route. 

Daarnaast kunt u een fietstocht een eigen verhaal laten vertellen door te kiezen voor een themaroute. Denk hierbij aan de diverse wijnfietsroutes die de Achterhoek kent, de Veerpontjesroute, de Berkelroute of de Achtkastelenroute. 

Een rondje Liemers of de Liemers Streekproductenroute langs al het moois en lekkers van de Liemers zijn van harte aan te bevelen. 

Ook kunt u fietsen langs tuinen en theeterrassen en biedt een route altijd de mogelijkheid om uit te rusten bij de authentieke en gezellige eetgelegenheden die de Achterhoek en Liemers te bieden heeft.

TIP: 

Plan uw route met een handige fiets-app! Hoe dat precies werkt, ontdekt u in de workshop 'Wandelen of fietsen met uw smartphone'.

Kijk hier voor meer informatie