campagnebetergehoor

Campagne voor Beter Gehoor

23 January 2019

Nu ook in Nederland: de Campagne voor Beter Gehoor

Wellicht heeft u er al iets over gehoord, de Campagne voor Beter Gehoor. Het is een internationale campagne rondom de gezondheid van ons gehoor. Erg belangrijk, want over het algemeen wordt gehoorverlies door 6 op de 10 mensen genegeerd! Deze week wordt er in Nederland campagne gevoerd. Daar geven wij samen met onze partner Van Boxtel Hoorwinkels graag 'gehoor' aan!

Het gehoor speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie bestaat tussen gehoorverlies en zaken als depressie, mentale vermoeidheid, cognitieve capaciteit, vereenzaming en zelfs dementie [1]. De ‘Campaign for Better Hearing’ helpt mensen wereldwijd met het tijdig signaleren van gehoorproblemen. Sinds kort kan ook Nederland rekenen op dit internationale initiatief.

Geluid geeft het leven kleur 

Want een goedwerkend gehoor is belangrijk voor de verbinding met de wereld om ons heen. Onze mentale gesteldheid wordt dan ook sterk beïnvloed door de staat van ons gehoor. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat gehoorverlies vaak heel geleidelijk, bijna onopgemerkt optreedt. Het gevolg? Mensen ervaren wél de gevolgen van gehoorverlies, maar realiseren zich niet waardoor deze worden veroorzaakt.

Negeren van gehoorverlies: bijna iedereen doet het

De ‘Campaign for Better Hearing’ is wereldwijd al een aantal jaar succesvol. Zo staat in landen als Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk het gehoor inmiddels hoger op de gezondheidsagenda. Nu heeft dit initiatief de weg ook naar Nederland gevonden, onder de noemer: Campagne voor Beter Gehoor. Dat is goed nieuws, want ook in ons land blijkt dat de meerderheid van mensen met gehoorverlies geen hoortoestel draagt (64%) en de symptomen van gehoorverlies negeert [2]. Zij ervaren hierdoor meer moeite met alledaagse situaties en onttrekken zich onnodig van sociale activiteiten, wat regelmatig leidt tot vereenzaming.

Een belangrijke oproep 

De Nederlandse campagne geeft niet alleen voorlichting, maar roept bovenal álle 55-plussers op om ieder jaar een hoortest te doen. Dit is essentieel, want alleen met een tijdige signalering kunnen de ingrijpende gevolgen van gehoorverlies worden verminderd. .

Laat uw gehoor voordelig testen met Kruiswerk

Daarom hecht Van Boxtel hoorwinkels veel belang aan een hoortest als onderdeel van uw jaarlijkse gezondheids'check'. Net zoals u uw cholesterol en bloeddruk laat testen. Vraag voordelig een hoortest aan via Kruiswerk op onze website. Via een koptelefoon krijgt u geluiden op verschillende toonhoogtes en sterktes te horen. Met een druk op de knop geeft u vervolgens aan of u de tonen kunt horen. U kunt voor een hoortest terecht in de Van Boxtel winkels in Lochem en Lichtenvoorde. 

Overig voordeel voor Kruiswerk leden

Vergoeding zorgverzekering

Bij aanschaf van een hoortoestel krijgt u 75% vergoed vanuit de basisverzekering en betaalt u 25% eigen bijdrage. Maar dit geldt alleen als u audicien en zorgverzekeraar contractafspraken met elkaar hebben gemaakt. Als dit niet het geval is, betaalt u het hoortoestel zelf en kunt u de gemaakte kosten gedeeltelijk vergoed krijgen. Neem van tevoren dus altijd contact op met uw zorgverzekeraar om uitleg te krijgen over de voorwaarden en hoogte van de vergoeding. Van Boxtel hoorwinkels heeft onder andere een contract met Menzis. Menzis zit ook in het Kruiswerk Zorgcollectief

Korting op gehoorbescherming en andere artikelen

15% korting op op-maat-gemaakte gehoorbescherming
15% korting op een artikel naar keuze in de webshop www.hoorwinkel.nl 

[1] https://www.campaignforbetterhearing.org/hearing-research

[2] https://www.gezondheidsnet.nl/horen/8-vragen-over-beter-horen

Dit bericht is tot stand gekomen door onze partner: Van Boxtel hoorwinkels. 

Links:

Campagne voor Beter Gehoor
Int. Campaign for Better Hearing