iStock-543574284 kopie

Lezing over omgaan met depressie: 'Hey - het is okay'

01 November 2018

Bibliotheek West Achterhoek organiseert op 7 november samen met Mascha Gesthuizen (auteur van het boek "Halverwege het einde") en Stichting 113 zelfmoordpreventie, een lezing over omgaan met depressies en het praten over suïcide. De lezing vindt plaats in de  bibliotheek van Doetinchem. De aanvang is om 20.00 uur. Toegang is gratis.

Het boek: 'Halverwege het einde'
Mascha Gesthuizen is huisarts geweest in Gaanderen. Het thema depressies fascineert haar, mede door gebrek aan openheid over artsen met psychische klachten. Reden voor haar om het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal op te schrijven in haar dit jaar verschenen debuutroman ‘Halverwege het einde’. In dit boek stelt Mascha Gesthuizen het taboe dat rust op depressie aan de kaak en wil zij de lezer raken en zo stof tot nadenken geven. Haar verhaal wordt afgewisseld door een vrijwilliger van Stichting 113. Stichting 113 biedt onder andere laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door vrijwilligers en professionals. In hun bijdrage wordt naast hun dienstverlening onder andere aandacht besteed aan feiten en cijfers over zelfmoord, het bespreekbaar maken van het taboeonderwerp "zelfmoord". Maar ook do's en don'ts in gesprekken en verwijzen naar de juiste hulp.

Meer informatie
Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of direct of indirect te maken heeft met depressies. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met de klantenservice van de bibliotheek 0314-333445 of zich via hier inschrijven voor de lezing.