P6 Berlijnse muur

Stedentrip: Berlijn, voor beginners en gevorderden

30 October 2018

Het najaar is een ideale periode voor een stedentrip naar Berlijn. De temperatuur is dan nog aangenaam, en het drukke toeristenseizoen is voorbij. En waar het heel goed vertoeven is, is dus Berlijn. Een veelzijdige stad. Natuurlijk heel rijk aan historie, maar ook als u cultuur wilt opsnuiven bent u hier op de goede plek. Berlijn heeft het allemaal. Zowel voor beginners als gevorderden. Via Valizo kunt u een fijne accommodatie boeken in het hart van de Duitse hoofdstad. Een uitstekende uitvalsbasis om de volgende must-sees te bezoeken.

Berlijnse Muur
Als je aan Berlijn denkt, denk je natuurlijk automatisch aan de Berlijnse Muur. Jarenlang werden Oost- en West-Berlijn gescheiden door een 45 kilometer lange betonnen afscheiding. Moet u zich eens indenken dat u zich niet meer vrij kunt verplaatsen in uw eigen stad of dorp en voor lange tijd geen echt contact kunt hebben met uw buren, vrienden of familie aan de andere kant. In 1989 kwam er gelukkig een eind aan en is de muur bijna helemaal gesloopt, maar anno 2018 kunt u nog steeds een stuk van het imposante bouwwerk bekijken. Hiervoor kunt u het beste naar De East Side Gallery.

Musea in Berlijn
Wie van musea houdt komt in Berlijn goed aan zijn trekken. Leuk weetje: Berlijn is de enige Europese stad met meer musea (meer dan 175!) dan regendagen (ongeveer 103) per jaar. Er zijn musea op het gebied van kunst, de Duitse geschiedenis, en er is zelfs een currywurst museum voor de culinaire genieter. Voor wie alles - maar dan ook alles - wil weten over de Duitse geschiedenis kan zich urenlang vermaken in het Duits Historisch Museum. U krijgt alles te weten over de komst van de Germanen tot aan het Duitsland van nu. En wie juist meer geïnteresseerd is in kunst en cultuur kan een bezoek brengen aan het Joods Museum. Het gebouw zelf, een gebroken davidster, is al een bezienswaardigheid an sich. Hiermee wil de architect Daniel Libeskind bezoekers laten nadenken over antisemitisme en de Jodenvervolging.

Vlooienmarkten in Berlijn
Voor de wat meer ervaren Berlijnganger is een bezoek aan een vlooienmarkt op zondag een leuke dagbesteding. In elke wijk van de stad duiken ze op en er wordt van alles verkocht. Van vintage meubels tot en met zelfgemaakte sieraden. En heeft u ondertussen wel zin in een lekker kopje koffie? Berlijn barst van de koffietentjes! Er is zelfs sprake van een heuse koffiecultuur waarin veel koffietentjes op ieder een unieke, ambachtelijke wijze koffie maken. Voor de beste koffie - en broodjes en gebak - moet u volgens de kenner in koffietent ‘The Barn’ zijn. Geniet ervan!


4 dagen Berlijn al vanaf €161,-
Ga naar www.valizo.nl/moxy om voor €161,- te profiteren van de vierdaagse stedentrip naar Berlijn! 

Of bekijk de andere stedentrips via www.valizo.nl/stedentrips!