MaritBohemen

Marit van Bohemen test sta-opstoelen in Aalten

02 February 2018

In de huiskamer van Wim Brethouwer en Janny Bosman pronken twee luxe sta-opstoelen. Medipoint-ambassadrice Marit van Bohemen mag de volledig elektrisch te bedienen stoelen uitproberen. Janny heeft een standaard stoel, die van Wim is volledig aangepast, zodat ook hij comfortabel rechtop kan zitten. Wim Brethouwer, uit het Gelderse Aalten, is moeilijk ter been. Veertig jaar geleden heeft hij tijdens het motorcrossen een ernstig ongeluk gehad, waardoor hij gedeeltelijk verlamd is geraakt. ‘Hij moest alles opnieuw leren: eten, praten, autorijden en lopen’, herinnert zijn vrouw zich. ‘Drie maanden heb ik in coma gelegen. Maar ik mocht na een paar jaar weer motorcrossen op de zijspan’, glundert meneer.

Sta-opstoel testen en kopen

Het echtpaar is de zeventig gepasseerd. Wim gebruikt een rollator en het paar overweegt nu een traplift. Vorig jaar, tijdens de demodag van Medipoint in het ziekenhuis van Winterswijk, hebben ze de sta-opstoelen gekocht. Janny heeft de kleurenstalen mee naar huis gekregen en uiteindelijk gekozen voor de lichtgrijze exemplaren. ‘We zijn zelf ook grijs, dus de kleur past prima’, glimlacht ze. Wim kon zijn speciaal aangepaste stoel eerst uitproberen. ‘Daarna is nog een extra aanpassing gedaan. De service die wij kregen was fantastisch’, concludeert hij.

‘Dat hadden we eerder moeten doen’

In de knusse huiskamer heeft de bank plaatsgemaakt, voor de sta-opstoelen. Hij gebruikt de beensteun op de stoel voor een relaxte houding en zij wil graag de salontafel als voetenbankje. ‘Als we bezoek hebben, dan willen mensen graag even in onze stoelen zitten’, weet Janny. ‘Dat vinden we niet erg, hoor. We kunnen best even op de gewone stoelen zitten.’ Marit vraagt of ze ook in de stoel slapen. ‘’s Middags dommel ik weg’, zegt de vrouw des huizes. ‘En ’s avonds is het bijna jammer om op te staan om naar bed te gaan. Ze zitten zo heerlijk. Deze aanschaf hadden we natuurlijk veel eerder moeten doen, want dan hadden we er ook langer van kunnen profiteren.’

Gezellig bij elkaar zitten

De liefde voor de motorcross is bij Wim altijd gebleven. Hij heeft aan huis een complete garage voor het onderhoud aan motoren. In de ruimte daarnaast laat hij een aantal nieuwe en opgeknapte exemplaren voor de verkoop zien. Maar het liefst zit het paar ’s avonds dicht bij elkaar. Tussen de twee luxe stoelen staat een klein tafeltje voor de afstandsbediening en een puzzelboekje. ‘Volgens mij zijn jullie heel gelukkig’, merkt Marit op. ‘Zeker’, zegt Janny. ‘We proberen goed voor elkaar te zijn, want narigheid is er al genoeg in de wereld.’

Bezoek een Medipoint Demodag Gezond Zitten

Bezoek net als Wim en Janny de Medipoint Demodag Gezond Zitten. Probeer de sta-opstoelen en laat u adviseren over een gezonde zithouding en het veilig gaan zitten en opstaan. Wij zorgen dat u stoel gratis wordt thuisbezorgd en eventueel uw oude stoel wordt opgehaald. Profiteer bij aankoop bovendien van een gratis luxe hoofdkussen!

Zutphen: dinsdag 13 maart
Doetinchem: woensdag 14 maart
Winterswijk: donderdag 15 maart
Vorden: donderdag 22 maart

Schrijf u in: https://www.medipoint.nl/demodagen/gezond-zitten