NieuwsberichtenScoren met Gezondheid

08 september 2020

Voetbalvereniging Doetinchem helpt u graag een handje met het 10 weken durende leefstijlprogramma ‘Scoren met Gezondheid’.
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Coördinator Belevingswoning Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Bent u een ‘kei’ in aansturen, houdt u van plannen en organiseren en geniet u van samenwerken? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de organisatie van bezoeken aan de Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Veilig advies op afspraak

17 augustus 2020

Medipoint organiseert deze zomer diverse een-op-een adviesgesprek over mobiliteitsproducten. Ontdek met welk model u comfortabel mobiel blijft. Deze dag zijn er namelijk veel verschillende modellen met hoge kortingen beschikbaar …
Lees meer
  • Nieuws

Wat te doen bij hitte

10 augustus 2020

Nederland heeft op dit moment te maken met een hittegolf. Het is tropisch warm! Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om op deze hete dagen toch nog een beetje verkoeling te vinden? We geven u graag een aantal tips.
Lees meer
  • Nieuws

Gezondheid en geluk in de Achterhoek

10 juli 2020

Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft donderdag 9 juli samen met zo’n vijftig Achterhoekse partners het Preventie Akkoord Achterhoek getekend. Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen.
Lees meer
  • Nieuws

Mantelzorg: omgaan met dementie

10 juni 2020

700.000 van de mantelzorgers zorgt voor iemand met dementie. Kenmerkend voor dementie zijn gedragsveranderingen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze gedragsveranderingen. Hoe gaat u om met dementie? Kruiswerk is er om u te ondersteunen en informeren.
Lees meer
  • Nieuws

Waar vind ik een geschikte huishoudelijke hulp?

Mar 6, 2020, 13:19 PM by User Not Found
Lees hier welke keuzes er zijn en waar u op moet letten voor een goede hulp in huis.

Een hulp in de huishouding, voor de één is het noodzakelijk en voor de ander meer gemak. Maar waar vindt u nu een goede hulp? Welke keuzes zijn er en waar moet u op letten?

Huishoudelijke hulp Wmo

Op welke manier de huishoudelijke hulp gefinancierd wordt, hangt van uw situatie af. Als u bijvoorbeeld wegens lichamelijke klachten hulp in de huishouding nodig heeft, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding uit de Wmo via de gemeente. De gemeente stelt een maximaal aantal uren vast waar u aanspraak op mag maken. U heeft dan de keuze uit ‘zorg in natura’ en pgb. Met een pgb bent u vrij om uw eigen zorgverleners te kiezen en afspraken te maken, zolang de totale kosten maar binnen uw budget passen.

Particuliere hulp in huis

Komt u niet in aanmerking voor een indicatie, dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om de hulp particulier te regelen. U kunt hiervoor iemand uit uw eigen netwerk benaderen, maar u kunt uiteraard ook terecht bij Kruiswerk Achterhoek. Eén van de voordelen van een huishoudelijke hulp via Kruiswerk is dat u, op de dag die u wilt, één vaste hulp krijgt toegewezen. Vooraf heeft u met deze hulp een kennismaking. Daarnaast krijgt u bij ziekte of vakantie van uw eigen hulp desgewenst een vervang(st)er.

Voordelen huishoudelijke hulp via Kruiswerk

Een particuliere hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo kunt u zelf aangeven wat u gedaan wilt hebben in huis. Naast schoonmaken kan de hulp u ook helpen met andere praktische taken in huis. Denk hierbij aan het bed verschonen, wassen, strijken, boodschappen doen, koken, medicijnen ophalen en het wegbrengen van vuilnis. U bepaalt zelf hoeveel uur huishoudelijke hulp u wilt afnemen (minimaal 2 uur per 2 weken). Daarnaast bent u niet gebonden aan langdurige contracten. Ook als u voor een kortere periode (minimaal 6 weken) een huishoudelijke hulp nodig heeft, kunt u informeren naar de mogelijkheden. 

Ledenvoordeel huishoudelijke hulp

Voor een hulp via Kruiswerk betaalt u de eerste 12 weken het voordelige tarief van slechts € 15,40 per gewerkt uur (niet-leden € 16,95). Dat is € 1,55 korting per uur! Na 12 weken gaat u het standaard ledentarief van € 15,95 per uur betalen. 

Huishoudelijke hulp aanvragen

Kunt u wel wat hulp in huis gebruiken? Vul dan het aanvraagformulier in om huishoudelijke hulp aan te vragen. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.