NieuwsberichtenScoren met Gezondheid

08 september 2020

Voetbalvereniging Doetinchem helpt u graag een handje met het 10 weken durende leefstijlprogramma ‘Scoren met Gezondheid’.
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Coördinator Belevingswoning Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Bent u een ‘kei’ in aansturen, houdt u van plannen en organiseren en geniet u van samenwerken? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de organisatie van bezoeken aan de Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Veilig advies op afspraak

17 augustus 2020

Medipoint organiseert deze zomer diverse een-op-een adviesgesprek over mobiliteitsproducten. Ontdek met welk model u comfortabel mobiel blijft. Deze dag zijn er namelijk veel verschillende modellen met hoge kortingen beschikbaar …
Lees meer
  • Nieuws

Wat te doen bij hitte

10 augustus 2020

Nederland heeft op dit moment te maken met een hittegolf. Het is tropisch warm! Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om op deze hete dagen toch nog een beetje verkoeling te vinden? We geven u graag een aantal tips.
Lees meer
  • Nieuws

Gezondheid en geluk in de Achterhoek

10 juli 2020

Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft donderdag 9 juli samen met zo’n vijftig Achterhoekse partners het Preventie Akkoord Achterhoek getekend. Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen.
Lees meer
  • Nieuws

Mantelzorg: omgaan met dementie

10 juni 2020

700.000 van de mantelzorgers zorgt voor iemand met dementie. Kenmerkend voor dementie zijn gedragsveranderingen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze gedragsveranderingen. Hoe gaat u om met dementie? Kruiswerk is er om u te ondersteunen en informeren.
Lees meer
  • Nieuws

Vier manieren om uw boodschappen in huis te halen

Oct 23, 2019, 14:34 PM by Nena Keessen
Voor de een is het een feestje en de ander ziet er elke keer tegenop: de boodschappen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om de boodschappen in huis te halen; wij geven u vier mogelijkheden!

Boodschappen doen is voor de één een dagelijkse festiviteit, maar voor de ander ie­dere keer een ware beproeving. Ook kan het zo zijn dat u helemaal niet (meer) in de mogelijkheid bent zelf uw boodschappen te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ver­schillende oplossingen waarvan u gebruik kunt maken om toch verse producten uit de supermarkt te verkrijgen. Hoe haalt u de boodschappen in huis?

1. Zelf boodschappen doen

Veel mensen vinden het heerlijk om zelf hun boodschappen in huis te halen. Door­dat u de deur uitgaat, betekent dit ook een rondje wandelen of fietsen. Dat is niet al­leen goed voor uw gezondheid, maar het is ook gezellig wanneer u bekenden tegen­komt en even een praatje maakt.

2. Boodschappenservice

Met name grote supermarktketens bieden een zogenaamde boodschappenservice aan. Met deze dienst kunt u de boodschap­pen tot aan de voordeur of tot in de keu­ken laten bezorgen. U hoeft de bestelde producten alleen nog maar op te bergen, een oplossing voor velen. Bijvoorbeeld wanneer het weer te slecht is om naar bui­ten te gaan of als u vanwege een handicap minder mobiel bent. De boodschappen die u thuisbezorgd wilt hebben kunt u via inter­net bestellen. Bijvoorbeeld via de website van een supermarkt of een zogenoemde app op uw iPad/tablet of telefoon. Let wel goed op de voorwaarden en kies voor een dienst die aansluit bij uw persoonlijke be­hoeften.

3. Afhaalpunt

Niet iedereen vindt het een feest om zelf de boodschappen in de winkel bij elkaar te zoeken en de kar door de winkel te duwen. Ook voor deze groep mensen is er een op­lossing: het afhaalpunt van de supermarkt. Wanneer u hiervan gebruik maakt worden uw boodschappen verzameld in een doos of krat en kunt u deze zo meenemen. U hoeft alleen de boodschappen thuis nog op te bergen en u bent klaar.

Gezellig samen op pad, het sjouwwerk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek.

4. Boodschappenhulp van Senior Service

Zoals u kunt lezen zijn er vandaag de dag voldoende opties om uit te kiezen. Laat u de boodschappen thuisbezorgen, haalt u deze op bij een afhaalpunt of doet u dit het liefste zelf? Wanneer u graag zelf de bood­schappen doet, maar u hier wat hulp bij kunt gebruiken, kunt u een beroep doen op een thuishulp van Senior Service.  

Veel cliënten schakelen onze hulp niet al­leen voor de boodschappen in, maar be­schouwen deze tijd echt als een middagje buiten de deur. Uw vaste thuishulp komt u op een afgesproken dag en tijdstip ophalen om samen boodschappen te doen. Gezel­lig samen op pad, het zware werk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek. Een­maal thuisgekomen zorgt onze thuishulp dat de boodschappen worden uitgepakt. Heeft u nog een wasje dat opgehangen moet worden? Ook dat doet onze thuishulp graag voor u. Boodschappen doen, samen koken en eten is ook een veelvoorkomende combinatie.

Over Senior Service

Een thuishulp van Senior Service biedt se­nioren en mantelzorgers binnens- en bui­tenshuis extra structurele ondersteuning. Bijvoorbeeld met de boodschappen, sa­men koken of begeleid naar een afspraak in het ziekenhuis.

Schakel nu thuishulp van Senior Service in via 0800-1969 of vraag eerst een brochure aan via seniorservice.nl/contact.