NieuwsberichtenScoren met Gezondheid

08 september 2020

Voetbalvereniging Doetinchem helpt u graag een handje met het 10 weken durende leefstijlprogramma ‘Scoren met Gezondheid’.
Lees meer
 • Nieuws

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
 • Nieuws

Vacature: Coördinator Belevingswoning Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Bent u een ‘kei’ in aansturen, houdt u van plannen en organiseren en geniet u van samenwerken? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de organisatie van bezoeken aan de Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
 • Nieuws

Veilig advies op afspraak

17 augustus 2020

Medipoint organiseert deze zomer diverse een-op-een adviesgesprek over mobiliteitsproducten. Ontdek met welk model u comfortabel mobiel blijft. Deze dag zijn er namelijk veel verschillende modellen met hoge kortingen beschikbaar …
Lees meer
 • Nieuws

Wat te doen bij hitte

10 augustus 2020

Nederland heeft op dit moment te maken met een hittegolf. Het is tropisch warm! Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om op deze hete dagen toch nog een beetje verkoeling te vinden? We geven u graag een aantal tips.
Lees meer
 • Nieuws

Gezondheid en geluk in de Achterhoek

10 juli 2020

Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft donderdag 9 juli samen met zo’n vijftig Achterhoekse partners het Preventie Akkoord Achterhoek getekend. Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen.
Lees meer
 • Nieuws

Mantelzorg: omgaan met dementie

10 juni 2020

700.000 van de mantelzorgers zorgt voor iemand met dementie. Kenmerkend voor dementie zijn gedragsveranderingen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze gedragsveranderingen. Hoe gaat u om met dementie? Kruiswerk is er om u te ondersteunen en informeren.
Lees meer
 • Nieuws

Hoe houdt u uw hoofd koel tijdens hete zomerdagen?

Jun 21, 2019, 14:46 PM by User Not Found
Afgelopen zomer was één van de heetste zomers in tijden. Vooral in de maand juli werden verschillende warmterecords verbroken. Ook nu lijken er weer dagen met zeer hoge temperaturen in aantocht. Dit extreem warme weer is niet voor iedereen plezierig. Daarom zetten wij een paar handige tips op een rijtje om je hoofd koel te houden tijdens deze warme zomerdagen!

Afgelopen zomer was één van de heetste zomers in tijden. Vooral in de maand juli werden verschillende warmterecords verbroken. Ook nu lijken er weer dagen met zeer hoge temperaturen in aantocht. Dit extreem warme weer is niet voor iedereen plezierig. Daarom zetten wij een paar handige tips op een rijtje om je hoofd koel te houden tijdens deze warme zomerdagen!

Extreem warm weer kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. In extreme situaties kan door uitdroging misselijkheid, uitputting, flauwte, kramp of zelfs bewusteloosheid optreden. Kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen moeten tijdens hitte extra goed in de gaten gehouden worden.

Ouderen kunnen sneller uitdrogen doordat het lichaam niet altijd meer effectief werkt. Soms werken bijvoorbeeld de nieren minder goed, waardoor iemand minder dorst heeft en soms koelt het lichaam minder makkelijk af door zweten. Daarnaast hebben ouderen vaker last van ziektes die ervoor zorgen dat ze minder goed tegen de hitte kunnen; zoals bijvoorbeeld suikerziekte of hart- en longaandoeningen. Ook gebruiken ouderen vaak medicijnen die soms uitdroging in de hand werken, zoals bijvoorbeeld plastabletten.

Gelukkig kan je zelf al een heleboel doen om ervoor te zorgen dat je geen problemen krijgt door de hitte.

 • Probeer tussen 11:00 en 16:00 uit de zon te blijven.
  De zon staat dan op het hoogst. De zonkracht hangt overigens niet samen met de temperatuur, dus ga je wel naar buiten? Smeer je altijd goed in met een hoge beschermingsfactor.
 • Drink voldoende!
  Drink elke dag twee liter water en wees voorzichtig met alcohol. 
 • Tropenrooster
  Doe ergens tussen 12:00 en 16:00 een heerlijk middagslaapje. 
 • Zoek verkoeling
  Leg een natte handdoek in je nek of zet een ventilator naast je stoel. Een plantenspuit kan ook heerlijk verkoelend zijn! 
 • Ga goed voorbereid op pad
  Als u toch op pad gaat, zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent. Neem voldoende water mee, draag lichte kleding van katoen of linnen en draag een hoed of pet. 
 • Houd de zon buiten het huis
  Doe gordijnen en luiken dicht te houden. Sluit deuren en ramen totdat de zon onder is. Zodra de zon weg is en het is wat afgekoeld, doe dan zoveel mogelijk ramen open.  
 • Zet elektrische apparaten uit als je deze niet gebruikt

Let goed op elkaar als het extreem warm is. Ga een keer vaker bij je oudere buurvrouw langs, die het misschien wel wat zwaarder heeft met deze hitte. Als je mantelzorger bent zorg dan dat de zorg goed overgedragen is.