NieuwsberichtenScoren met Gezondheid

08 september 2020

Voetbalvereniging Doetinchem helpt u graag een handje met het 10 weken durende leefstijlprogramma ‘Scoren met Gezondheid’.
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Coördinator Belevingswoning Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Bent u een ‘kei’ in aansturen, houdt u van plannen en organiseren en geniet u van samenwerken? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de organisatie van bezoeken aan de Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Veilig advies op afspraak

17 augustus 2020

Medipoint organiseert deze zomer diverse een-op-een adviesgesprek over mobiliteitsproducten. Ontdek met welk model u comfortabel mobiel blijft. Deze dag zijn er namelijk veel verschillende modellen met hoge kortingen beschikbaar …
Lees meer
  • Nieuws

Wat te doen bij hitte

10 augustus 2020

Nederland heeft op dit moment te maken met een hittegolf. Het is tropisch warm! Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om op deze hete dagen toch nog een beetje verkoeling te vinden? We geven u graag een aantal tips.
Lees meer
  • Nieuws

Gezondheid en geluk in de Achterhoek

10 juli 2020

Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft donderdag 9 juli samen met zo’n vijftig Achterhoekse partners het Preventie Akkoord Achterhoek getekend. Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen.
Lees meer
  • Nieuws

Mantelzorg: omgaan met dementie

10 juni 2020

700.000 van de mantelzorgers zorgt voor iemand met dementie. Kenmerkend voor dementie zijn gedragsveranderingen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze gedragsveranderingen. Hoe gaat u om met dementie? Kruiswerk is er om u te ondersteunen en informeren.
Lees meer
  • Nieuws

Douchen, heerlijk! Totdat u valt...

Aug 2, 2018, 10:34 AM by User Not Found
1 op de 3 senioren valt minstens één keer per jaar. Dat komt neer op zo’n 230.000 mensen. Daarvan belanden zo’n 89.000 mensen op de eerste hulp. Bijna de helft van deze valincidenten gebeurt in en om huis. In de badkamer bijvoorbeeld. Gladde vloeren als gevolg van vochtigheid in de badkamer zijn hoofdoorzaak nummer één, maar gelukkig makkelijk te voorkomen.

1 op de 3 senioren valt minstens één keer per jaar. Dat komt neer op zo’n 230.000 mensen. Daarvan belanden zo’n 89.000 mensen op de eerste hulp. Bijna de helft van deze valincidenten gebeurt in en om huis. In de badkamer bijvoorbeeld. Gladde vloeren als gevolg van vochtigheid in de badkamer zijn hoofdoorzaak nummer één, maar gelukkig makkelijk te voorkomen. Lees het verhaal van Anneke van Zanden* over de ongemakken in haar badkamer en hoe Zlimthuis haar heeft geholpen.

Zelf aan de slag tegen vallen

Er zijn een aantal factoren die de kans dat u valt groter maken naarmate u ouder wordt. Zoals verminderd reactievermogen, spierkracht, of afnemend zicht. Hier krijgen we nu eenmaal mee te maken, maar we kunnen gelukkig zelf ook wat doen! Zorg bijvoorbeeld voor een veilig thuis door losliggende kleedjes, dorpels en andere obstakels te verwijderen, snoeren weg te werken, of een tweede trapleuning te laten plaatsen. En heeft u weleens aan een antislip behandeling van uw badkamervloer gedacht? Anneke vertelt over haar ongemakken in de badkamer.

Anneke: “Vooral na het douchen was onze tegelvloer erg glad. Je schuifelt dan wat door de badkamer en dat gaf mij elke keer weer een angstig gevoel. Wij namen na een workshop bij het Zlimthuis Beleefhuis contact op met Zlimthuis expert Martijn om ons te helpen. Wij kregen gelijk een demonstratie van de meest eenvoudige oplossing: een behandelspray voor de tegels die we zelf kunnen opbrengen. Ik dacht eerst nog wel wat kritisch; dat kan de oplossing toch niet zijn?”

De expert bij uw thuis

Uiteindelijk besloten Anneke en haar man om het klusje uit te besteden en een professionele vloerbehandeling uit te laten voeren door Zlimthuis. “Het ging zo vlot! Het aanbrengen van de antislip behandeling was zo gedaan, je kan na een paar minuten alweer in de badkamer.” Na een paar maanden is Anneke nog steeds erg tevreden. “Wat een fijn gevoel om te douchen op een veilige, niet gladde vloer. Het lukt mij zelfs om staand mijn voeten af te drogen zonder heen en weer te glibberen. Vóór de vloerbehandeling deed ik dat al zittend op de wc.”

Voorkom ook problemen voortijdig en zorg dat uw thuis veilig is. Zlimthuis heeft voor praktisch elke situatie een passende oplossing. U kunt vrijblijvend een thuisscan aanvragen of kom gerust eens langs in het Beleefhuis. Bellen voor vrijblijvend advies is uiteraard ook mogelijk.

Het Zlimthuis Beleefhuis

IJsselkade 17, Doetinchem (‘t Brewinc gebouw – 2de verdieping)
Tel. 0314 357 005
Website www.zlimthuis.nl

Openingstijden Beleefhuis:

Van maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 12:00 uur of op afspraak.

*In het kader van privacy is de naam gefingeerd.