NieuwsberichtenScoren met Gezondheid

08 september 2020

Voetbalvereniging Doetinchem helpt u graag een handje met het 10 weken durende leefstijlprogramma ‘Scoren met Gezondheid’.
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Vacature: Coördinator Belevingswoning Doetinchem

27 augustus 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Bent u een ‘kei’ in aansturen, houdt u van plannen en organiseren en geniet u van samenwerken? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de organisatie van bezoeken aan de Belevingswoning op zoek naar u!
Lees meer
  • Nieuws

Veilig advies op afspraak

17 augustus 2020

Medipoint organiseert deze zomer diverse een-op-een adviesgesprek over mobiliteitsproducten. Ontdek met welk model u comfortabel mobiel blijft. Deze dag zijn er namelijk veel verschillende modellen met hoge kortingen beschikbaar …
Lees meer
  • Nieuws

Wat te doen bij hitte

10 augustus 2020

Nederland heeft op dit moment te maken met een hittegolf. Het is tropisch warm! Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om op deze hete dagen toch nog een beetje verkoeling te vinden? We geven u graag een aantal tips.
Lees meer
  • Nieuws

Gezondheid en geluk in de Achterhoek

10 juli 2020

Kruiswerk Achterhoek en Liemers heeft donderdag 9 juli samen met zo’n vijftig Achterhoekse partners het Preventie Akkoord Achterhoek getekend. Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen.
Lees meer
  • Nieuws

Mantelzorg: omgaan met dementie

10 juni 2020

700.000 van de mantelzorgers zorgt voor iemand met dementie. Kenmerkend voor dementie zijn gedragsveranderingen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze gedragsveranderingen. Hoe gaat u om met dementie? Kruiswerk is er om u te ondersteunen en informeren.
Lees meer
  • Nieuws

Een stevige wandeling of een dagje sauna?

Jun 7, 2018, 16:02 PM by User Not Found
Wie regelmatig een sauna bezoekt, kent het gevoel zich herboren te voelen na een dagje wellness. Dat is geen toeval! De temperatuur en temperatuurwisselingen tijdens de saunagang hebben een aantal grote voordelen voor uw gezondheid.

Iedereen heeft er wel eens behoefte aan. Even helemaal niets, om weer op adem te komen. Een dagje sauna is hiervoor natuurlijk bijzonder geschikt. Een moment voor stilte, kalmte en rust, waarbij de warmte van de sauna als een deken om u heen valt. Maar wist u dat een saunabezoek, naast ontspanning, ook goed is voor uw gezondheid en u het zelfs kunt vergelijken met een stevige wandeling?

Wie regelmatig een sauna bezoekt, kent het gevoel zich herboren te voelen na een dagje wellness. Dat is geen toeval! De temperatuur en temperatuurwisselingen tijdens de saunagang hebben een aantal grote voordelen voor uw gezondheid. 

1. Verbetering van de doorbloeding

Tijdens uw bezoek aan de sauna kan uw hartslag zo’n 50 tot 70% stijgen. Door de verhoogde temperatuur in de sauna gaat transpireren en openen de bloedvaten in de huid zich, waardoor de bloedtoevoer naar de huid stijgt. Uw hart moet dan sneller pompen, zoals bij een lichte work-out. U kunt dus eigenlijk uw saunabezoek vergelijken met een stevige wandeling!

2. Afvoeren van afvalstoffen

De versnelde bloedstroom en het openen van de aderen stimuleert de lever en nieren, de zogenaamde “ontgiftingsorganen”. Daarnaast gaan de poriën in uw huid, ook een belangrijk ontgiftingsorgaan, door de warmte open. Hierdoor voert uw lichaam veel afvalstoffen af. Dit ontgift uw lichaam én zorgt voor een stralende huid. Win-win!

3. Afweersysteem

De wisselingen van temperatuur die u tijdens de saunagang ervaart, versterken het afweersysteem. Het lichaam raakt langzaamaan wat meer gewend aan de temperatuurschommelingen, waardoor het daar sneller op kan reageren. Goed voor uw weerstand! Zo heeft u het dus iets minder snel koud in de winter.

4. Goed tegen spier-  en gewrichtspijn

Heeft u snel last van stramme spieren of stijve gewrichten? Ook deze hebben baat bij de hoge temperaturen in de sauna. De warmte dringt diep door in uw lichaam, waardoor het zich beter kan ontspannen en u minder last heeft van pijntjes. 

Gratis naar de sauna

Onlangs ontvingen Kruiswerk leden een bon voor een sauna dag-entree voor 2 personen bij Wellness Center NLG de Bronsbergen in Zutphen. Nog niet gebruikt? Ook als u een dagje wellness nog nooit heeft ervaren, raden wij zeker aan dit eens te proberen. Met deze bon heeft u gratis toegang en kunt u gebruik maken van alle faciliteiten op het saunaplein. U bent meer dan welkom! Voor meer informatie kunt u kijken op www.debronsbergen.nl.