Mantelzorger en oudere

Femly ondersteunt de mantelzorger

Er zijn genoeg mensen die het leuk zouden vinden om te beeldbellen, maar dit absoluut niet kunnen. Door fysieke omstandigheden of door het niet digitaal vaardig zijn, worden hele groepen uitgesloten van het beeldbellen. Terwijl dit niet wil zeggen dat er geen behoefte aan is. Met een Femly-televisie van Kruiswerk kan iedereen beeldbellen: er hoeft alleen nog maar een stekker in het stopcontact gestoken te worden. De televisie is gelijk klaar voor beeldbellen met familie, vrienden, buren en/of mantelzorgers.

De voordelen van Femly op een rijtje

  • Gemakkelijk beeldbellen, ook voor niet-digitaal vaardige ouderen;
  • Agendabeheer op afstand;
  • Delen van video’s en foto’s;
  • Sturen van herinneringen voor medicijngebruik of medische afspraken.

 

Femly gebruik

Veelgestelde vragen Femly

Kan Femly ook gebruikt worden zonder internet?

"Nee, voor Femly is een werkend WiFi-netwerk nodig. Zonder WiFi kan Femly op dit moment helaas niet gebruikt worden. Wel kan Femly met een ethernet kabel aan de modem gekoppeld worden.

Mijn vader zit in een verzorgingstehuis. Kan Femly daar ook geleverd worden? 

"We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met verschillende verzorgingshuizen. Als er een werkend WiFi-netwerk aanwezig is, kan een voorgeprogrammeerde Femly worden afgeleverd aan de deur. Het enige wat nog hoeft te gebeuren: de televisie in de kamer plaatsen en de stekker in het stopcontact steken. Femly heeft vaak contact met verzorgingshuizen en geeft graag advies."

Mijn moeder is achteruitgegaan en kan niet omgaan met technologie zoals een smartphone. Kan ze Femly dan wel gebruiken? 

"Jazeker! Femly is ontwikkeld zodat uw moeder helemaal NIETS hoeft te doen. Met de app belt u en zij ziet uw gezicht op het scherm verschijnen na 4 keer overgaan. Of u stuurt met de app een foto. Deze verschijnt vanzelf op het scherm."

Moet ik voor de app betalen en hoeveel gebruikers kunnen de app gebruiken? 

"Goed nieuws! Het gebruik van de app is gratis en onbeperkt. De hele familie kan dus de app gebruiken! Dat is juist het mooie van Femly: laat kleinkinderen leuke foto's sturen naar opa en oma. Deel leuke berichten of laat de planten in de nieuwe tuin zien."

Hoe kan ik Femly bestellen en hoe lang duurt de installatie? 

"Bestel Femly via deze link. Uw order wordt binnen 1 werkweek verwerkt en geleverd tot aan de voordeur. De Femly televisie is helemaal voorgeprogrammeerd en klaar voor gebruik. Zijn er dan nog steeds problemen? De technische dienst van Femly staat voor u klaar." 

Wat zijn de kosten voor Femly?

Een Femly abonnement bestaat uit het programma van Femly op de televisie, het gebruik van de Femly-app én het televisiescherm.

Na de kostenloze proefperiode van Femly, zijn onderstaande tarieven van toepassing;

  • Leden van Kruiswerk betalen € 34,90 per maand. Dit bestaat uit een abonnement op het Femly-programma en het gebruik van de televisie.
  • Niet-leden betalen € 36,90 per maand. Dit bestaat uit een abonnement op het Femly-programma en het gebruik van de televisie.


Wilt u meer info over Femly? Bekijk hier de dienstenpagina.