Direct door naar content
Terug naar diensten

Telefonische Voorleesbrigade

Even wegdromen bij een mooi verhaal 

Wil je ook even lekker een kwartiertje wegkruipen in een mooi verhaal dat voorgelezen wordt? Verdwijn helemaal uit het nu en de zorg van alledag met de Telefonische Voorleesbrigade. 

Meer lezen

Heb je een vraag over
Telefonische Voorleesbrigade?

Bel ons op 0314 - 357 430 ma. t/m vr. van 9:00 - 13:00 uur
Inger Weiland Ledenservice

info@kruiswerk.nl

Laat je eens voorlezen!

En geniet van een door jou uitgekozen verhaal. 

De vrijwilligers zitten voor jou klaar 

  • Geniet van een door jou uitgekozen verhaal;
  • Gemakkelijk vanuit jouw eigen woonkamer;
  • Je wordt zes keer een kwartier voorgelezen door de telefoon.

Zo werkt het 

Na aanmelding belt een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap jou op om samen een tijd af te spreken voor een geschikt voorleesmoment. Samen kies je een mooi verhaal of gedicht uit. Zes keer, op momenten naar keuze, leest de vrijwilliger jou via de telefoon een kwartier voor. Ga er maar eens lekker voor zitten. Wil je liever eerst één keer de voorleesbrigade uitproberen? Dat kan ook. Je zit nergens aan vast en ook aan het voorlezen zitten geen kosten verbonden.  

Een ontmoeting via de telefoon 

De Telefonische Voorleesbrigade is een project van Lang Leve Kunst en is ontwikkeld in samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en Liemers. Het idee is ontstaan tijdens de coronacrisis. 

Alle maatregelen gingen mensen niet in de koude kleren zitten. Toen alle fysieke contacten noodgedwongen moesten worden vermeden, heeft Lang Leve Kunst een andere manier bedacht om ouderen wat moois te kunnen bieden: een ontmoeting via de telefoon. Vele vrijwilligers van de Telefonische Voorleesbrigade zitten voor jou klaar. 

Vraag het nu kosteloos aan! 

Je kan je aanmelden voor de Telefonische Voorleesbrigade via langlevekunst@amphion.nl of door te bellen met 0314 - 37 60 00. De Telefonische Voorleesbrigade in Oost-Achterhoek is bestemd voor ouderen in de gemeente Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Bronckhorst en Doesburg.

De Telefonische Voorleesbrigade is geheel kosteloos.