Seniorenalarm

Seniorenalarm

0 beoordelingen

Met een seniorenalarm is er altijd hulp binnen handbereik. Met één simpele druk op de knop komt u in contact met een verpleegkundige. Dit zorgt voor een veilig gevoel als u bijvoorbeeld alleen woont.

Hulp in de buurt met het senioren alarm

Wanneer u het een angstig idee vindt dat er geen hulp in de buurt is, bijvoorbeeld door uw leeftijd, ziekte of handicap, dan kan een personenalarmering uitkomst bieden. Als er iets gebeurt, hoeft u alleen maar op de alarmknop te drukken. Na het indrukken van de alarmknop ontstaat een spreek-/luisterverbinding met de verpleegkundige. U vertelt wat er aan de hand is en de verpleegkundige kan direct hulp inschakelen als dit nodig blijkt.

Werkwijze alarmbel ouderen

De alarmknop voor ouderen wordt geleverd door Sensire. U ontvangt het alarmeringstoestel thuis. Om hier gebruik van te kunnen maken, heeft u alleen een stopcontact en een vaste telefoonaansluiting nodig. Bij het alarmeringstoestel zit een draadloos zendertje met een alarmknop. Dit zendertje draagt u bij u, bijvoorbeeld als ketting of om uw pols. Op die manier kunt u altijd hulp inroepen, waar u ook bent. 

Kosten ouderen alarm 

Een aantal gemeenten en zorgverzekeraars biedt tegemoetkomingen voor de kosten van een alarmbel voor ouderen, meestal op basis van een medische indicatie. Het is raadzaam om dit van tevoren even na te vragen bij uw gemeente of verzekeraar. De kosten van een seniorenalarm bestaan uit eenmalige en maandelijkse kosten. Bekijk hier een compleet overzicht van de kosten voor een senioren alarm.

  • Eenmalige kosten: aansluiten van alarmapparaat t.w.v. € 85,70 (niet-ledenprijs).
    Maandelijkse kosten: abonnementskosten t.w.v. € 24,74.

Ledenvoordeel

Als lid van Kruiswerk ontvangt u € 20,- korting op de aansluitkosten van het alarmeringstoestel en betaalt u € 65,70 in plaats van € 85,70 (niet-leden).

Aanvragen seniorenalarm

Personenalarmering is aan te vragen door iedereen in de regio Oost-Gelderland. U heeft dus geen indicatie nodig. Voor informatie over personenalarmering kunt u de hele week, 24 uur per dag bellen met Sensire: 0900 - 88 56 (10 cent/min).