Senioren-alarm

Senioren alarm

0 beoordelingen

Met een senioren alarm is er altijd hulp binnen handbereik wat u een veilig gevoel geeft als u bijvoorbeeld alleen woont. Met één simpele druk op de knop komt u in contact met een verpleegkundige.

Hulp in de buurt met senioren alarm

Wanneer u het door uw leeftijd, ziekte of handicap een angstig idee vindt dat er geen hulp in de buurt is, kan een personenalarmering uitkomst bieden. Als er iets gebeurt, hoeft u alleen maar op de alarmknop te drukken. Na het indrukken van de alarmknop ontstaat een spreek/luisterverbinding met de verpleegkundige. Zo kunt u vertellen wat er aan de hand is en kan de verpleegkundige direct de benodigde hulp inschakelen.

Werkwijze senioren alarm

Het senioren alarm wordt geleverd door Sensire. U ontvangt het alarmeringstoestel thuis. Om hier gebruik van te kunnen maken, heeft u alleen een stopcontact en een vaste telefoonaansluiting nodig. Bij het alarmeringstoestel zit een draadloos zendertje met een alarmknop. Dit zendertje draagt u bij u, bijvoorbeeld als ketting of om uw pols. Op die manier kunt u altijd hulp inroepen, waar u ook bent. 

Kosten senioren alarm 

Een aantal gemeenten en zorgverzekeraars bieden tegemoetkomingen voor de kosten van een ouderen alarm, meestal op basis van een medische indicatie. Het is raadzaam om dit van tevoren even na te vragen bij uw gemeente of verzekeraar. De kosten van een seniorenalarm bestaan uit eenmalige en maandelijkse kosten. Bekijk hier een compleet overzicht van de kosten voor een senioren alarm

Eenmalige kosten:

  • Aansluiten van alarmapparaat t.w.v. € 78,65

  • Aansluiten en monteren sleutelkastje t.w.v. € 78,65

  • Maandelijkse kosten:

  • Abonnementskosten t.w.v. € 21,20

  • Ledenvoordeel

  • € 20,- korting op de aansluitkosten van het alarmeringstoestel en betalen € 58,65 in plaats van € 78,65 (niet-ledenprijs).
  • Aanvragen senioren alarm

    Personenalarmering is aan te vragen door iedereen in de regio Oost-Gelderland. U heeft dus geen indicatie nodig. Voor informatie over personenalarmering kunt u de hele week, 24 uur per dag bellen met Sensire: 0900 - 88 56 (10 ct/min).