moeder kind advieslijn

Moeder-kind advieslijn

0 beoordelingen

De Moeder-kind advieslijn is 24/7 bereikbaar voor al uw vragen over opvoeden, slaap en kwaaltjes. Bel: 0314 357 430 en kies optie 3.

Voorportaal huisartsenpost

De Moeder-kind advieslijn van Kruiswerk is zeven dagen in de week, dag en nacht bereikbaar als uw zich zorgen maakt over uw kind. Een gespecialiseerd team van verpleegkundigen staat altijd klaar met een moederlijk advies over voeding, groei of ziekteverschijnselen, ook al is het midden in de nacht. Door de professionaliteit en kundigheid wordt de Moeder-kind advieslijn als een gedegen voorportaal van de huisartsenpost beschouwd. Bezorgde of onzekere ouders worden regelmatig door de huisartsenpost naar huis gestuurd, zonder dat zij echt geholpen zijn. Onze verpleegkundigen geven een eerste advies en helpen zo nodig de juiste vragen te stellen aan de huisarts.

Veelgestelde vragen Moeder-kind advieslijn

De meeste vragen die aan de Moeder-kind advieslijn gesteld worden, gaan over aanhoudend huilen, ziekte of slecht eten of slapen van het kind. Ook bij specifieke klachten kunnen onze verpleegkundigen u adviseren. Enkele vragen die gesteld worden aan de advieslijn:

1. Wat kan ik doen aan oorpijn?
Oorpijn bij peuters en kleuters komt veel voor, dit is bijna altijd een middenoor ontsteking. In negen van de tien gevallen geneest dit vanzelf binnen een dag of drie. Geef in die tijd paracetamol tegen de pijn. Is het kind jonger dan een half jaar of houdt de oorpijn aan? Ga dan langs de huisarts.

2. Mijn zoontje moet al twee dagen overgeven, kan hij uitdrogen?
Braken zorgt ervoor dat een kind moeilijk vocht binnenkrijgt. Als dit gepaard gaat met diarree, kunnen kinderen jonger dan 2 jaar al binnen 24 uur uitdrogen. Uitdroging herkent u aan weinig plassen, suf zijn en droge lippen. Probeer uw zoon in kleine hoeveelheden bijvoorbeeld water of melk te laten drinken.

3. Waarom heeft mijn kind zo vaak een bloedneus?
Kinderen hebben een kleine neus, dus de bloedvaatjes zijn dunner en raken makkelijker beschadigd. In principe is een bloedneus normaal en hoeft u hier niet voor naar de huisarts.

Ledenvoordeel

De Moeder-kind advieslijn is gratis en exclusief voor leden van Kruiswerk Achterhoek.