Mindfulness

Mindfulness voor kind en gezin

0 beoordelingen

Kinderen hebben het, net als volwassenen, druk en moeten veel. Mindfulness voor kind en gezin helpt met aandacht te luisteren, voelen en opvoeden. Via Kruiswerk krijgt u 10% korting op verschillende trainingen.

Het drukke leven van een kind

Kinderen moeten op tijd naar school en de hele dag hun best doen, net als bij het voetballen, turnen of zwemles. Misschien kunnen ze tussendoor nog even spelen voor ze naar het verjaardagsfeestje gaan om vervolgens weer naar bed te gaan. Dit drukke leven vraagt constante alertheid en dat kost energie. Daarom is het voor kinderen belangrijk om de juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. 

Wat betekent mindful?

Mindful betekent 'met aandacht'. Met aandacht luisteren en opvoeden, maar ook met aandacht verdriet en irritatie voelen. Door het doen van aandachts- en ontspanningsoefeningen, zoals meditatie, brengen zowel kinderen als ouders de aandacht weer naar zichzelf. De trainingen worden individueel bij u thuis of in groepsverband op locatie gegeven en verzorgt door Jolanda Heusinkveld, oprichtster van Nieuwe Vrolijkheid. Zij heeft jarenlange ervaring in gezinsbegeleiding, meditatie en andere vormen van aandachtsontwikkeling. Met mindfulness voor kind en gezin komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Kinderen leren om hun energie te verdelen
 • ​Zoeken naar meer rust(momenten) in het gezin
 • Kinderen leren omgaan met prikkels om hen heen
 • Kinderen leren hun hoofd leeg te maken, zodat ze beter kunnen slapen
 • Ledenvoordeel mindfulness

  Leden krijgen 10% korting op de trainingen 'Happy me, happy you' en 'Opvoeden in aandacht'. 

  Training 'Happy me, happy you'

    Niet-leden  Leden 
  Gezinsgroep  € 100,-  € 90,- 

  Training 'Opvoeden in aandacht'

    Niet-leden  Leden 
  Basistraining € 100,-  € 90,- 
  Verdiepingstraining  € 150,- € 135,-