Mindful Cycling

Mindful Cycling

0 beoordelingen

Mindful Cycling gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken in combinatie met mountainbiken of wielrennen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken bij Mindful Cycling

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Geniet volop van het fietsen en omgeving

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.

Korting op Mindful cursussen

Mindful Cycling kennismakingsclinic is gratis voor Kruiswerk leden, probeer het uit! Mindful Cycling 5-weekse cursus: € 85,50 voor leden (niet-leden betalen € 95,-)

Aanmelden

Meld je aan voor de Mindful Cycling in de volgende gemeenten (nog niet in elke gemeente is de cursus beschikbaar):

Gemeente Instructeur/Instructrice
Regio Doetinchem Sander Visschers
Regio Montferland  Ans Baars-Geerdink
 

Hoe u van de korting gebruikmaakt

Kies hierboven uw gemeente. Vink tijdens het invullen van het formulier aan dat u Kruiswerk lid bent en vul daarnaast uw lidmaatschapsnummer in. Verder dient u bij de eerste bijeenkomst uw lidmaatschapspasje mee te nemen.