mantelzorg

Goedendag!Service

0 beoordelingen

De Goedendag!Service levert beeld- en belzorg om drukbezette mantelzorgers te ondersteunen. 

Beeldzorg

De Goedendag!Service is een vorm van beeldzorg die ontwikkeld is voor mantelzorgers die niet altijd gerust zijn op het alleen wonen van (hulpbehoevenden) ouderen of het prettig vinden dat er een professional meekijkt of -luistert. Met deze dienst heeft u keuze uit:

✓ Dagelijks kort gesprek (5 minuten)
✓ Wekelijks een langer gesprek (30 minuten)

Vaak gaan de gesprekken over dagelijkse dingen, of de oudere goed geslapen heeft bijvoorbeeld of wat er op de agenda staat die dag. De Goedendag!Service wordt aangeboden voor een tablet (iPad en Android) en telefoon. Als er via de tablet contact wordt opgenomen, is er sprake van beeldbellen waarbij de professional de gebelde persoon kan zien. Met een iPad wordt gebruikgemaakt van het programma FaceTime en met een Androidtablet wordt er contact opgenomen via Skype. Als de persoon die gebeld wordt niet in het bezit is van een tablet, wordt er telefonisch contact gezocht.  

Mantelzorg op afstand

De Goedendag!Service is een aanvullende dienstverlening voor mantelzorgers die men kan inschakelen als daar behoefte aan is. Ook als kinderen of andere familieleden regelmatig contact hebben met de oudere, is het fijn als er daarnaast nog andere contacten zijn. Er is keuze uit vijf korte gesprekken van vijf minuten op werkdagen of één lang gesprek van ongeveer een half uur. De gesprekken worden gevoerd door professionals, waardoor onregelmatigheden tijdig gesignaleerd worden en de gesteldheid van de oudere goed kan worden ingeschat. Tijdens het (beeld)gesprek is er altijd een verpleegkundig stand-by om te ondersteunen waar nodig. Indien de oudere de oproepen niet beantwoordt of als het niet goed gaat, wordt dit altijd direct teruggekoppeld aan de opgegeven mantelzorger.

Kosten Goedendag!Service

De kosten voor een dagelijks (op werkdagen) en wekelijks gesprek via de Goedendag!Service bedragen € 65,- per maand. Daarnaast wordt jaarlijks € 15,- administratiekosten in rekening gebracht. De Goedendag!Service is exclusief aan te vragen voor of door leden van Kruiswerk Achterhoek. Dat betekent dat of de mantelzorger of de persoon die wordt gebeld lid moet zijn van Kruiswerk om gebruik te kunnen maken van deze dienst.    

Klik hier voor veelgestelde vragen over de Goedendag!Service