kraampakket

Kraampakket

0 beoordelingen

Is er een kleintje op komst? Dan ontvangt u als lid van Kruiswerk een gratis kraampakket t.w.v. € 25,99 bij de Medipoint thuiszorgwinkel. 

Gratis kraampakket

Of u nu thuis gaat bevallen of in het ziekenhuis, u wilt zich natuurlijk altijd goed voorbereiden. Een kraampakket bevat alles wat u nodig hebt voor na uw bevalling. Het is aan te raden om het pakket vier tot zes weken voor de uitgerekende datum in huis te hebben, zodat u er helemaal klaar voor bent. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u het kraampakket t.w.v. € 25,99 gratis bij de Medipoint thuiszorgwinkels afhalen. Dit geldt alleen voor leden, waarbij dit pakket niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed. 

Inhoud kraampakket

De inhoud van het kraampakket is met zorg samengesteld door verloskundigen en voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen. Het pakket t.w.v. € 25,99 bevat alles wat u nodig hebt voor na uw bevalling en bestaat uit de volgende producten: 

 • ✓ Natalis verbandwatten (1 pak van 50 gram)
  ✓ Natalis kraamverband (2 pakken van 12 stuks)
  ✓ Natalis luiertape (1 rol)
  ✓ Onderlegger 60x60 cm (5 stuks)
  ✓ Natalis matrasbeschermer 80x180 cm
  ✓ Natalis onderlegger 60x90 cm
  ✓ Natalis inlegverband (1 pak van 15 stuks)
  ✓ Natalis damesverband (1 pak van 20 stuks)
  ✓ Natalis wondkompres 8,5x5 cm (2 doosjes van 16 stuks)
  ✓ Natalis alcohol 70% (1 flacon van 120 ml)
  ✓ Natalis hygiënische handgel (1 flacon van 85 ml)
  ✓ Natalis navelklem steriel

Vergoeding kraampakket

Of u het kraampakket wel of niet van de zorgverzekeraar vergoed krijgt, hangt af van waar en hoe u verzekerd bent. Mocht u nou niet in aanmerking komen voor een vergoeding, dan ontvangt u het pakket alsnog gratis via Kruiswerk. Hieronder hebben wij de vergoedingen van een aantal verzekeraars al voor u op een rijtje gezet. Staat uw verzekeraar er niet tussen en twijfelt u of het kraampakket bij uw verzekering zit inbegrepen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Verzekeraar  Vergoeding kraampakket
CZ  Ja, in de basisverzekering 
Menzis  Ja, in de basisverzekering
Univé Ja, bij Aanvullend Beter, Best en het Gezin-Pakket 
Zilveren Kruis Ja, vanaf aanvullend 2 sterren

Kraampakket afhalen

Indien de zorgverzekeraar het kraampakket niet vergoedt, kunt u op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas het kraampakket gratis afhalen bij een Medipoint thuiszorgwinkel. De thuiszorgwinkels zijn gevestigd in Doetinchem, Vorden, Winterswijk en Zutphen. Klik hier voor een overzicht van adressen en openingstijden.