Gezondheidslijn

Gezondheidslijn

0 beoordelingen

Leden kunnen met al hun gezondheidsvragen 24/7 gratis telefonisch terecht bij de Gezondheidslijn. Bel Kruiswerk op 0314 357 430 en kies optie 3. 

Gezondheidsvragen

Bij vragen over uw gezondheid kunt u gratis informatie en medisch advies inwinnen bij de verpleegkundigen van de Kruiswerk Achterhoek Gezondheidslijn. Als u ongerust bent over een bepaalde klacht of twijfelt of u naar de huisarts moet gaan, kan deze informatie helpen om een beslissing te nemen. De Gezondheidslijn is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. U kunt dus ook ’s nachts en in het weekend contact opnemen met onze verpleegkundigen.  

Veelgestelde vragen Gezondheidslijn

De vragen die aan de verpleegkundigen van de Gezondheidslijn gesteld worden, lopen uiteen van dringende gezondheidsvragen tot advies en informatie. Onderstaande voorbeeldvragen worden beantwoord door onze verpleegkundigen: 

1. Ik heb regelmatig steken op mijn borst. Kan dat kwaad?
Het is begrijpelijk dat steken in de borststreek ongerust maken, maar vaak is het niets ernstigs. Veel mensen hebben weleens een drukkend gevoel op de borst en dit wordt zelden veroorzaakt door een hartaandoening, helemaal als de steken afwisselend aan de linkerkant en rechterkant voor komen. Als de steken aanhouden en niet vanzelf verdwijnen, is het raadzaam een afspraak te maken met uw huisarts.

2. Mijn man is zojuist gevallen op straat. Moet hij een tetanusinjectie halen?
Een tetanusinjectie beschermt tegen tetanusbacillen die voor komen in onder andere mest en straatvuil. Het gif van deze bacil kan ernstige spierkrampen veroorzaken en uiteindelijk de dood tot gevolg hebben. Daarom krijgt iedereen met een vieze wond voor de zekerheid een tetanusinjectie. Dit geldt alleen voor degenen die langer dan tien jaar geen injectie hebben gehad. In dat geval moet uw man een dergelijke injectie binnen 48 uur na de val halen.

3. Heb ik voor mijn rugklachten een verwijzing nodig voor de fysio?
Nee, voor een bezoek aan de fysio heeft u al een aantal jaar geen doorverwijzing meer nodig van uw arts. Als het om een nieuwe klacht gaat, is het echter wel verstandig om eerst even langs de huisarts te gaan. Mogelijk komen uw rugklachten voort uit een ernstige kwaal die een fysiotherapeut niet kan verhelpen. 

Ledenvoordeel

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek is de Gezondheidslijn 24/7 gratis te bereiken.