Gezondheidschecks

Gezondheidschecks

0 beoordelingen

Het is en blijft een spannende tijd, waarbij we veel stilstaan bij, en bezig zijn met, onze gezondheid. Kruiswerk zet zich graag in voor een gezonde en vitale regio, zeker nu. Om die reden gaan wij onze gratis gezondheidschecks voor onze leden weer opstarten. Let op! Dit is geen coronacheck, maar een reguliere gezondheidscheck, met bloeddrukmeting, knijpkrachtmeting, meten van lengt en gewicht en een persoonlijk adviesgesprek. 

Inhoud persoonlijke gezondheidscheck

De gezondheidscheck is geen coronacheck, maar een reguliere gezondheidscheck. De check wordt uitgevoerd door Paul Zeeders, beweeg- en leefstijlexpert van Kruiswerk. Bij binnenkomst neemt Paul een vragenlijst met u door, om te checken of u geen symptomen van corona heeft. Daarna wordt de check (zoveel mogelijk waar kan) op 1,5 meter in drie stappen uitgevoerd:

  • 1. Uw lengte en gewicht worden gemeten en uw BMI en vetpercentage bepaald;
    2. Uw bloeddruk en knijpkracht worden gemeten;
    3. Aan de hand van de resultaten ontvangt u een passend leefstijladvies op het gebied van voeding en beweging.

Voorzorgsmaatregelen gezondheidscheck

Om onze checks zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we ons te houden aan een aantal maatregelen. Zie hier het 10-stappenplan voor de Kruiswerk gezondheidschecks.

Wat verwachten wij van u?

Voorafgaand aan de check:

Stap 1. Aanmelden voor de gezondheidscheck is verplicht. Dit kunt u doen door het Aanmeldformulier Gezondheidscheck in te vullen.
Stap 2. Na aanmelding spreekt u samen met onze ledenservice een tijdstip af waarop u de gezondheidscheck heeft bij de door u gekozen locatie.
Stap 3. Wanneer u naar de gezondheidscheck gaat, draagt u een mondkapje. Deze neemt u zelf mee. 
Stap 4. Wij vragen u geen steunkousen aan te doen i.v.m. het wegen.
Stap 5. Zorg ervoor dat u voorafgaand aan de check naar het toilet bent geweest. Dit is doorgaans op de locatie zelf niet mogelijk.

Paul Zeeders, onze Kruiswerk leefstijlcoach zal de gezondheidscheck met u doornemen.

Tijdens de check:

Stap 6. Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen. Mocht degene voor u nog niet klaar zijn, dan wacht u op gepaste afstand.
Stap 7. Er wordt een Covid-19 checklist afgenomen om te bepalen of u geen klachten heeft.
Stap 8. De metingen worden zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand uitgevoerd. Mocht het mogelijk zijn, dan kunt u zelf het grootste gedeelte van de meting eigenhandig verrichten.
Stap 9. U desinfecteert wederom uw handen.
Stap 10. Afsluitend aan de check vindt het leefstijladvies door Paul plaats, op 1,5 meter.

Wat kunt u van ons verwachten?

Paul zal met een mondkapje op en handschoenen aan te werk gaan. Daarnaast zal er voldoende desinfectiemiddel aanwezig zijn. Alle materialen die tijdens een check worden gebruikt, worden na elke check grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Aanmelden

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is er geen vrije inloop tijdens de gezondheidschecks, maar is het verplicht om u aan te melden. Dit kan middels onderstaande aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Gezondheidscheck

Gratis gezondheidscheck t.w.v. € 19,50

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek en Liemers is een gezondheidscheck gratis (niet-leden: € 19,50). Indien u geen lid bent en een check wilt laten uitvoeren, kunt u zich ter plekke aanmelden bij een van onze medewerkers. De gezondheidscheck is dan alsnog kosteloos.