Kruiswerk-femly-liggend

Beeldbellen met Femly

0 beoordelingen

Er zijn genoeg mensen die het leuk zouden vinden om te beeldbellen, maar dit absoluut niet kunnen. Door fysieke omstandigheden of door het niet digitaal vaardig zijn, worden hele groepen uitgesloten van het beeldbellen. Terwijl dit niet wil zeggen dat er geen behoefte aan is. Met een Femly-televisie van Kruiswerk kan iedereen beeldbellen: er hoeft alleen nog maar een stekker in het stopcontact gestoken te worden. De televisie is gelijk klaar voor beeldbellen met familie, vrienden, buren en/of mantelzorgers.

Wat is Femly

Voor ouderen maakt de Femly op een hele praktische wijze videobellen mogelijk. Femly bestaat uit een televisie die gekoppeld is aan de Femly-app. De Femly-app kan door familie en vrienden, maar ook mantelzorgers gedownload worden in de Apple- of Play Store. Met bijbehorende account kunnen zij gemakkelijk inloggen en contact krijgen met de gebruiker via de televisie. De televisie verandert hierdoor in een mum van tijd in een sociaal medium.

Wat is er allemaal mogelijk met Femly?

 •  ✓ Videobellen met familie, vrienden, mantelzorgers of de huisarts;
  ✓ Herinneringen tonen op de televisie over bijvoorbeeld het nemen van medicijnen of een afspraak met de dokter;
  ✓ Eenvoudig een dagstructuur aanbrengen;
  ✓ Dierbare herinneringen terughalen met foto’s en video’s;
  ✓ Af en toe een lief bericht sturen;
  ✓ Video’s tonen met het levensverhaal of praktische levensinstructies. 


Hoe werkt Femly?

Femly is ontworpen als een gezellig en gebruiksvriendelijk familie platform. Zodra Femly is aangevraagd, wordt het programma voorgeprogrammeerd op het kastje en wordt de televisie geleverd. De gebruiker ontvangt dus een scherm (de televisie), een camera voor de beeldbel verbinding en het kastje waarop Femly draait. Als compleet pakket wordt Femly aan huis bezorgd. Met het aanbod van Femly van Kruiswerk, ondersteunt door haar partner Zlimthuis, wordt het zo makkelijk gemaakt: iedereen die een stekker in het stopcontact kan steken, kan beeldbellen en genieten van andere digitale mogelijkheden!  

Let op! De televisie van Femly is geen vervanging op de huidige televisie die iemand heeft, maar wordt naast de gewone televisie gebruikt.

Voor wie is Femly geschikt?

Femly is zeer geschikt voor (kwetsbare) alleenwonende ouderen. Het gaat vooral om 70+’ers die geen andere manieren (tablet of smartphone) hebben om digitaal contact te leggen met familie of vrienden. Echter is die wens er wel. Femly kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt: om te beeldbellen met familie, afspraken te onthouden, maar ook voor het aanbrengen van een eenvoudige dagstructuur. Enige vereiste is dat de persoon dient te beschikken over een werkend WiFi-netwerk. Ook dienen er twee vrije stopcontacten te zijn in de buurt van de plek waar de televisie wordt neergezet.  

Een Femly abonnement bestaat uit het programma van Femly op de televisie, het gebruik van de Femly-app én het televisiescherm.

 • -Leden van Kruiswerk betalen € 34,90 per maand. Dit bestaat uit een abonnement op het Femly-programma en het gebruik van de televisie.
  - Niet-leden betalen € 36,90 per maand. Dit bestaat uit een abonnement op het Femly-programma en het gebruik van de televisie.

Het abonnement kent een proefperiode van 2 weken na in gebruik name. Binnen deze termijn kunt u zonder opgaaf van reden en kostenloos de Femly retourneren. Het abonnement sluit u in eerste instantie af voor een jaar en kan daarna maandelijks worden opgezegd.

Aanmelden voor Femly

Voorwaarden

U sluit een abonnement af voor een periode van 12 maanden, waarvan de eerste twee weken gelden als proeftijd. Binnen deze twee weken kunt u de Femly zonder opgaaf van reden en kosteloos retourneren.

Na de periode van 12 maanden is het abonnement op elk moment opzegbaar. Op de maand van opzegging is nog een gehele maandvergoeding van toepassing.

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van Femly een email voor aanvullende gegevens. Pas na het beantwoorden van deze mail wordt de Femly gebruiksklaar gemaakt en bezorgd.

De gebruiker van de Femly dient in het werkgebied van Kruiswerk Achterhoek en Liemers te wonen.