Activiteiten voor ouderen

Activiteiten voor ouderen met CARE Travel

0 beoordelingen

CARE Travel organiseert leuke activiteiten voor ouderen in de gemeente Oude IJsselstreek. Leden van Kruiswerk krijgen € 5,- korting op het eerste uitje van CARE Travel. 

Activiteiten voor ouderen met CARE Travel

CARE Travel organiseert in samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en Liemers leuke uitstapjes en activiteiten voor ouderen die, in welke vorm dan ook, extra zorg nodig hebben of zich in een isolement bevinden. Het zijn uitstapjes op bijzondere locaties die meestal een dagdeel in beslag nemen. Met een groep van maximaal acht personen zijn het kleine, gezellige activiteiten met ouderen onder elkaar. Denk aan een boottocht over de Rijn, pannenkoekenmiddag, bloemschikken, heidetocht en een bezoek aan de fruitschuur, ijsboerderij, dierentuin of het openluchtmuseum. Bij alle activiteiten is rekening gehouden met beperkte mobiliteit. 

In verband met het coronavirus staan er op dit moment geen uitjes met CARE Travel gepland.

Persoonlijke begeleiding

Als het wegens ouderdom of lichamelijke beperkingen lastiger wordt om er op uit te gaan, biedt CARE Travel geschikte activiteiten met voldoende begeleiding. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die zorgen voor de persoonlijke aandacht en verzorging van de gasten. Het is ook mogelijk om een eigen persoonlijke begeleider mee te nemen. Naast hulpbehoevenden nemen ook mantelzorgers, al dan niet in combinatie met hun verzorgende, deel aan de activiteiten van CARE Travel. 

Uitjes in Oude IJsselstreek

Alleen degenen die woonachtig zijn in de gemeente Oude IJsselstreek kunnen zich aanmelden voor de ouderen activiteiten van CARE Travel. De gasten worden thuis opgehaald en naderhand weer thuis gebracht. De speciale CARE Travelbussen zijn geschikt voor het vervoeren van (elektrische) rolstoelen en biedt in overleg ruimte voor persoonlijke begeleiders van de deelnemers. Als u niet in de Oude IJsselstreek woont, biedt Kruiswerk onder begeleiding culturele uitjes zoals concert- en theaterbezoeken. Ook hier wordt het vervoer van en naar uw huis verzorgd.

Ledenvoordeel activiteiten voor ouderen

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek ontvangt u:

€ 5,- welkomstkorting op het eerste uitje dat u meegaat met CARE Travel. De prijzen zijn afhankelijk van de uitstapjes en variëren tussen € 20,- en € 40,-.

Mee met een uitje?

Wilt u mee met een uitje van CARE Travel? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden door te bellen met 0315 724 000.