Cursus laptop, -tablet of -smartphone voor ouderen

0 beoordelingen

Via Kruiswerk volgt u voordelige cursussen voor uw tablet en smartphone. Er is altijd wel een locatie bij u in de buurt! De korting geldt voor leden van Kruiswerk en de Achterhoekse bibliotheek.

Computer, laptop, tablet of smartphone maatwerkcursus

Leer de praktische mogelijkheden van uw smartphone, tablet, computer of laptop. Wilt u thuis les hebben over een tablet, smartphone, laptop of pc, maak dan gebruik van onze maatwerkservice aan huis. Er wordt eerst samen met u een plan gemaakt en een voorstel gedaan over aantal lesdagen en onderwerpen.

Ledenaanbod: € 20,- per uur

€ 8,50 voorrijkosten

Maatwerkcursus aanvragen

Smartphone cursus

Haal meer uit uw smartphone met deze smartphonecursus speciaal voor senioren. In groepen van maximaal acht deelnemers leert u een aantal belangrijke functies van een smartphone. Zo leert u e-mails verzenden en ontvangen, Whatsapp om in contact te blijven met familie, vrienden en kennissen, het versturen van foto's via uw smartphone en nog veel meer! In de cursus smartphone voor gevorderden staat het veilig beheren van uw toestel centraal.

Ledenprijs: € 60,-

Niet-leden: € 70,-

Bekijk programma cursus smartphone

Windows 10 basiscursus

Allerlei voorgangers van deze Windows versie worden langzaam van de markt gehaald, simpel doordat Microsoft oude versies niet meer wil beveiligen en service hiervoor wil verlenen. Nogal wat gebruikers voelen zich gedwongen om dan Windows 10 te gebruiken en worden geconfronteerd met een geheel nieuwe versie en inrichting van het programma. In deze cursus leer je met deze versie te werken. 

Ledenprijs: € 60,-
Niet-leden: € 70,-

Bekijk programma basiscursus Windows 10

Basiscursus tablet

Een basiscursus is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In een klein gezelschap van maximaal 8 personen leert u de basisvaardigheden, zoals surfen op het internet, apps downloaden, e-mailen, beeldbellen en foto's en videos maken en versturen. De basiscursus duurt zes weken met iedere week een bijeenkomst van twee uur. Kies uit een basiscursus voor iPad (Apple) of Android (o.a. Samsung, Sony en Asus).

Ledenprijs: € 60,-

Niet-leden: € 70,-

Bekijk het programma van de tabletcursus

Cursus: Surfen over het internet met uw DigiD

Op dit moment wordt deze cursus niet aangeboden. Houd onze website en/of onze nieuwsbrief in de gaten wanneer deze weer wordt aangeboden. 

Overheden, verzekeraars en (zorg)diensten werken steeds meer digitaal en via internet. Zij vragen u dan om u aan te melden met een DigiD. Hoe werkt dat precies en waar moet u op letten? Kruiswerk Achterhoek wil u, in samenwerking met iPad4Senior leren om goed online te leren werken met het gebruik van uw DigiD.

Ledenprijs: € 36,-

Niet-leden: € 26,- 

Apple MacBook cursus

Op dit moment wordt deze cursus niet aangeboden. Houd onze website en/of onze nieuwsbrief in de gaten wanneer deze weer wordt aangeboden. 

In deze cursus wordt de deelnemer bekend gemaakt met de werkwijze van het besturingssysteem van de Apple MacBooks. Alle veiligheidsaspecten komen aan de orde naast het aanmaken van accounts met en zonder wachtwoorden voor de start. Updates installeren vanuit de App Store en het aansluiten van allerlei randapparatuur worden behandeld en geoefend.  En meer. Lees via de onderstaande link wat er nog meer wordt behandeld in deze cursus. 

Ledenprijs: € 60,-
Niet-leden: € 70,-


Naast deze cursussen hebben we nog meer tablet- en smartphone-workshops die u met korting kunt volgen.