Tablet en smartphone cursussen voor ouderen

0 beoordelingen

Via Kruiswerk volgt u voordelige cursussen voor uw tablet en smartphone bij u in de buurt. De korting geldt voor leden van Kruiswerk Achterhoek en de Achterhoekse bibliotheek.

Basiscursus tablet

Een basiscursus is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In een klein gezelschap van maximaal 12 personen leert u de basisvaardigheden, zoals de functies van de toetsen, instellen van Wi-Fi, surfen op het internet, apps downloaden, e-mailen, beeldbellen en foto's en videos maken en versturen. De basiscursus duurt zes weken met iedere week een bijeenkomst van twee uur. Kies uit een basiscursus voor iPad (Apple) of Android (o.a. Samsung, Sony en Asus).

Ledenprijs: € 60,-

Niet-leden: € 70,-

Bekijk programma basiscursus iPad
Bekijk programma basiscursus Android

Opfriscursus tablet

De opfriscursussen zijn geschikt als opvolger van de basiscursus en/of voor de gevorderde tabletgebruiker. Gedurende vier bijeenkomsten van twee uur worden delen van de basiscursus nog eens herhaald en worden er vier nieuwe onderwerpen aangeboden: Cloudfuncties, Social Media (Facebook), Veilig internetten en het gebruik van de tablet door mensen met beperkingen. 

Ledenprijs: € 40,-

Niet-leden: € 45,-

Bekijk programma opfriscursus iPad
Bekijk programma opfriscursus Android

Tabletcursus aan huis

Lijkt het u leuk om een tabletcursus te volgen met vrienden of buren? Organiseer dan een eigen tabletcursus bij u thuis. Het enige dat u nodig heeft zijn maximaal drie deelnemers met een iPad of tablet, en een gezellige huiskamer of buurthuis. De cursus bestaat uit vijf cursusmomenten van één uur, waarin u de basisvaardigheden van een tablet krijgt uitgelegd. 

Ledenprijs: € 45,-

Niet-leden: € 55,-

Tabletcursus aan huis aanvragen

Cursus smartphone voor beginners en gevorderden

Haal meer uit uw smartphone met deze smartphonecursus speciaal voor senioren. In groepen van maximaal acht deelnemers leert u een aantal belangrijke functies van een smartphone. Zo behandelt u de instellingen voor gebruik in binnen en buitenland, emailgebruik, Whatsapp voor familie, vrienden en kennissen en het gebruiken van Whatsapp voor buurtaangelegenheden. In de cursus smartphone voor gevorderden staat het veilig beheren van uw toestel centraal.

Ledenprijs: € 45,-

Niet-leden: € 55,-

Bekijk programma cursus smartphone

Workshop Smartphones en Fietsapps

Voor een smartphone bezitter is het handig om ook de weg te kunnen zoeken via Google maps of om fiets app te leren gebruiken. In deze workshop worden de handigheidjes van fiets apps geleerd en wordt er praktisch mee geoefend.

Ledenprijs: € 13,-

Niet-leden: € 15,-

Bekijk programma smartphones en fietsapps