Online cursus thuis&gezond

Cursus Omgaan met dementie

0 beoordelingen

Heeft u te maken met iemand die dementie heeft en is dit soms lastig? Deze cursus neemt u mee in het ziekteproces van dementie waardoor u beter met deze ziekte leert omgaan.

Dementie

Dementie is een verzamelnaam van een syndroom waarbij de hersenen geen of minder informatie kunnen verwerken. De meest bekende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Mensen die lijden aan dementie vervreemden van zichzelf en van de mensen om hen heen. De impact van deze ziekte is voor naasten minstens zo groot. De cursus Omgaan met dementie is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers met een dementerende naaste. In de cursus leren zij om te gaan met deze ziekte, hoe moeilijk dit ook is.  

Onderdelen cursus Omgaan met dementie

De cursisten worden meegenomen in het ziekteproces van dementie, zodat zij het gedrag van hun dementerende naaste beter zullen begrijpen en accepteren. Naarmate de dementie zich in een verder stadium bevindt, neemt vaak zowel de fysieke als mentale druk op mantelzorgers ook toe. In deze cursus zijn daarom verhalen van ervaren mantelzorgers opgenomen die praktische tips en handvatten bieden om emotionele en fysieke overbelasting te voorkomen. Daarnaast biedt de cursus een handzaam overzicht van financiële tegemoetkomingen waar mantelzorgers voor in aanmerking kunnen komen.

Online cursussen

Kruiswerk Achterhoek biedt haar leden voordelige online cursussen aan bij haar eigen cursusbureau Thuis&Gezond. Thuis en Gezond biedt eigentijdse cursussen voor jonge gezinnen, mantelzorgers en senioren in de categorieën gezondheid, zorg en gemak. De cursussen zijn ontwikkeld door erkende partijen en voorzien van illustraties, animaties en video’s. Alle cursussen van Thuis en Gezond zijn volledig in uw eigen tempo te volgen.

Voordelen van online leren

  • Niet afhankelijk van tijd en plaats
  • Stapsgewijs in uw eigen tempo
  • Afwisseling met video, animatie en audio
  • Ledenkorting per cursus