Ger

Ger regelt het zelf

13 January 2020

De 83-jarige Ger Janssen weet van aanpakken. Hij verhuisde naar de Achterhoek en vond in Kruiswerk de persoonlijke ondersteuning die hij nodig heeft om zelf zijn zaken te regelen.

Zijn hele werkende leven werkte hij bij confectiebedrijven, als coupeur. Ger en zijn vrouw kregen drie jongens, die opgroeiden in de omgeving van Hoorn. Negen jaar geleden overleed zijn vrouw en kwam Ger er alleen voor te staan. Na een paar jaar ontmoette Ger zijn nieuwe vriendin Jeanne. “Ik heb geen kleinkinderen en mijn kinderen wonen in het westen. Ze hebben een druk leven waardoor ik ze niet zo vaak zie. Jeanne heeft juist veel contact met haar kinderen en kleinkinderen, die allen wonen in de Achterhoek.” Om die reden besloot Ger dan ook een gezellig appartement in het centrum van Hengelo te kopen. 

 

Met hulp van de klusjesman

Bij het opknappen van zijn balkon kon hij wel wat hulp gebruiken. “In de krant van Kruiswerk las ik dat je met korting een klusjesman in kon huren. Ik besloot lid te worden. De kosten van het lidmaatschap had ik daarmee al terugverdiend”, vertelt Ger. Samen met de klusjesman heeft hij zijn eigen balkon opgeknapt. “De klus werd me te zwaar alleen. Maar samen met de klusjesman kon ik het aan!”

 

Op pad met Valizo

Jeanne en Ger zijn al een paar keer mee geweest met een dagtocht van Valizo. “Eerst stond ik er wel wat sceptisch tegenover: het liefst ga ik zelf op pad. Maar achteraf vond ik het heel leuk. Je komt met zo’n georganiseerd reisje toch op plekken waar je zelf niet zo snel heen zou gaan. Daarnaast vind ik het niet meer altijd fijn om lange afstanden te rijden. Met Valizo stap je in de bus en word je keurig naar de bestemming en weer teruggebracht.” Bovendien leert Ger via de dagtochten andere mensen kennen. “Tijdens één van de busritten hebben Jeanne en ik een ander stel leren kennen waar we nog steeds leuk contact mee hebben.”


"Het is fijn dat ik altijd op Kruiswerk terug kan vallen. Nu kan ik me nog prima zelfstandig redden, zonder hulpmiddelen. Maar mocht dat niet meer zo zijn, dan weet ik dat ik Kruiswerk altijd om hulp kan vragen."


'Ik weet dat ik altijd op Kruiswerk terug kan vallen'

Ger staat in goed contact met de ledenservice van Kruiswerk. “Het is mooi dat er mensen zijn die zich voor een ander inzetten.” Regelmatig bezoekt hij ’t Brewinc waar Kruiswerk gevestigd is. “Ik vind het gezellig om daar even een kop koffie te drinken. De dames van de ledenservice, Elise en Debby, zijn heel aardig en behulpzaam.”


Ook als u niet direct zorgbehoevend bent, is een lidmaatschap van Kruiswerk interessant.
Voor slechts € 19,50 per kalenderjaar kunt u profiteren van een flink voordeel op handige diensten, boeiende cursussen, (sport)abonnementen en unieke aanbiedingen.
Bekijk alle diensten op: www.kruiswerk.nl/dienstenoverzicht of bestel de gids van 2020 op kruiswerk.nl/dienstengids.