Sauna

Een stevige wandeling of een dagje sauna?

07 June 2018

Iedereen heeft er wel eens behoefte aan. Even helemaal niets, om weer op adem te komen. Een dagje sauna is hiervoor natuurlijk bijzonder geschikt. Een moment voor stilte, kalmte en rust, waarbij de warmte van de sauna als een deken om u heen valt. Maar wist u dat een saunabezoek, naast ontspanning, ook goed is voor uw gezondheid en u het zelfs kunt vergelijken met een stevige wandeling?

Wie regelmatig een sauna bezoekt, kent het gevoel zich herboren te voelen na een dagje wellness. Dat is geen toeval! De temperatuur en temperatuurwisselingen tijdens de saunagang hebben een aantal grote voordelen voor uw gezondheid. 

1. Verbetering van de doorbloeding

Tijdens uw bezoek aan de sauna kan uw hartslag zo’n 50 tot 70% stijgen. Door de verhoogde temperatuur in de sauna gaat transpireren en openen de bloedvaten in de huid zich, waardoor de bloedtoevoer naar de huid stijgt. Uw hart moet dan sneller pompen, zoals bij een lichte work-out. U kunt dus eigenlijk uw saunabezoek vergelijken met een stevige wandeling!

2. Afvoeren van afvalstoffen

De versnelde bloedstroom en het openen van de aderen stimuleert de lever en nieren, de zogenaamde “ontgiftingsorganen”. Daarnaast gaan de poriën in uw huid, ook een belangrijk ontgiftingsorgaan, door de warmte open. Hierdoor voert uw lichaam veel afvalstoffen af. Dit ontgift uw lichaam én zorgt voor een stralende huid. Win-win!

3. Afweersysteem

De wisselingen van temperatuur die u tijdens de saunagang ervaart, versterken het afweersysteem. Het lichaam raakt langzaamaan wat meer gewend aan de temperatuurschommelingen, waardoor het daar sneller op kan reageren. Goed voor uw weerstand! Zo heeft u het dus iets minder snel koud in de winter.

4. Goed tegen spier-  en gewrichtspijn

Heeft u snel last van stramme spieren of stijve gewrichten? Ook deze hebben baat bij de hoge temperaturen in de sauna. De warmte dringt diep door in uw lichaam, waardoor het zich beter kan ontspannen en u minder last heeft van pijntjes. 

Gratis naar de sauna

Onlangs ontvingen Kruiswerk leden een bon voor een sauna dag-entree voor 2 personen bij Wellness Center NLG de Bronsbergen in Zutphen. Nog niet gebruikt? Ook als u een dagje wellness nog nooit heeft ervaren, raden wij zeker aan dit eens te proberen. Met deze bon heeft u gratis toegang en kunt u gebruik maken van alle faciliteiten op het saunaplein. U bent meer dan welkom! Voor meer informatie kunt u kijken op www.debronsbergen.nl.