slapenheaderblog

Lekker slapen met Medipoint

27 November 2017

Veel Nederlanders hebben last van slaapproblemen zoals: moeilijk inslapen, moeilijk doorslapen en vroeg wakker worden. Slapeloosheid is een probleem wat je zeker niet moet onderschatten. Slecht slapen heeft namelijk invloed op zowel je fysieke als psychische gesteldheid. Naast dat je op moet passen met stimulerende middelen zoals koffie, alcohol en sigaretten kan stress ook een grote oorzaak zijn van slapeloosheid.

Lekker naar buiten

Daarnaast is het belangrijk om overdag voldoende buiten te komen. Door het daglicht werkt je biologische klok beter. Probeer ook iets actiefs te doen als je naar buiten gaat. Maak een stevige wandeling, ga een rondje joggen of fietsen. Bewegen zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol afgebouwd wordt. En als je stresslevel laag is, val je eerder in slaap.

Apps voor een goede nachtrust

Tegenwoordig zijn er verschillende apps die jouw slaapritme bijhouden. Bijvoorbeeld de “Goedemorgen Wekker” van Apalon Apps. Deze wekker vindt de optimale tijd om je wakker te maken, legt de bewegingen tijdens je slaap vast en weet zo in welke slaapfase jij je bevindt. ’s Ochtends krijg je een verslag van de nacht in de vorm van een grafiek en de belangrijkste statistieken. Daarnaast geeft de app je ook tips als je je slaapgewoontes aan moet passen. Zo stap je iedere dag met het goede been uit bed!

De app is verkrijgbaar in zowel de Playstore als App Store.

Slaapproducten van Medipoint

Past uw huidige hoofdkussen wel bij u?

SF_ZW_KUSSEN_WIT

Iedereen slaapt anders: op de buik, op de zij of op de rug… maar wist u dat het per slaaphouding verschilt welk soort hoofdkussen het meest geschikt is? Het perfecte hoofdkussen voor de zijslaper kan bijvoorbeeld juist voor pijnlijke rug-, nek- en schouderklachten zorgen voor de buikslaper. Het juiste hoofdkussen is dus van groot belang als het aankomt op een goede nachtrust. Wat is nu van belang om op te letten bij de keuze van een hoofdkussen? Het belangrijkste is dat het kussen de ruimte tussen uw nek en het matras zodanig opvult, dat uw nekwervels in lijn zijn met uw ruggenwervels. Dit zorgt voor een natuurlijke lighouding. Benieuwd welk soort hoofdkussen bij uw slaaphouding past? Ontdek het op de blog van Medipoint!

Slaapproducten met volop korting

Lattenbodem (kan ook elektrisch): van € 278,- voor € 222,40 

lattenbodem

Lattenbodem (ook elektrisch verstelbaar verkrijgbaar) met 42 meervoudig verlijmde latten. De lattenbodem heeft verschillende zones voor nek, rug en knie voor extra ondersteuning. Aanbieding geldig tot en met 15 maart 2018. Bekijk het product hier.

Visco Climate matras: van € 599,- voor € 299,50

climatematras

Drukverlagend matras bestaande uit koudschuim en traagschuim. Traagschuim vormt zich geheel naar uw lichaam zodra het in contact komt met warmte en zorgt voor een optimale drukverdeling. Koudschuim biedt een goede ondersteuning en is zeer ventilerend, waardoor vocht goed wordt getransporteerd en het matras een langere levensduur heeft. Aanbieding geldig tot en met 15 maart 2018. Bekijk het product hier.

Timeless hoog-laagbed: van € 1.999,- voor € 1.599,20

timeless

Elektrisch verstelbaar bed met de uitstraling van een boxspring. Zet het bed eenvoudig in verschillende standen met de elektrische afstandsbediening, bijvoorbeeld wanneer u lekker in bed wilt ontbijten of een boek wilt lezen. Daarnaast is het bed ook in hoogte verstelbaar, waardoor u er gemakkelijk in en uit kunt stappen. Aanbieding geldig tot en met 15 maart 2018. Bekijk het product hier.

Lichttherapielamp: van € 99,99 voor € 79,99

lamp

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat u overdag voldoende daglicht krijgt. Nu de klok achteruit is gegaan en de dagen korter en donkerder worden, wordt dit steeds moeilijker. Een lichttherapielamp bootst het daglicht na en heeft een positief effect op uw humeur, energielevel en slaappatroon. U kunt de lamp veilig thuis of op het werk gebruiken terwijl u gewoon doorgaat met uw dagelijkse bezigheden. Zeg maar dag tegen die winterdip! Aanbieding geldig tot en met 15 maart 2018. Bekijk het product hier.