veilige badkamer

Heerlijk en veilig douchen

06 July 2017

Jaarlijks belanden meer dan 24.000 mensen in het ziekenhuis door een val vanwege uitglijden. Gladde vloeren als gevolg van vochtigheid in badkamer zijn een belangrijke oorzaak van dit soort ongevallen. 

Anti-slipoplossingen 

Niet veel mensen weten dit, toch zijn er hele goede en eenvoudige anti-slipoplossingen tegen gladde (tegel)vloeren, houten (tuin)vlonders, trappen en andere oppervlaktes. “Vooral na het douchen was onze tegelvloer erg glad. Je schuifelt dan wat door de badkamer en dat gaf mij elke keer weer een angstig gevoel,” vertelt Anneke van Zanden. “Nadat ik met mijn man een gratis workshop had gevolgd bij het Zlimthuis Beleefhuis van Kruiswerk, drong het tot mij door dat zij mij vast ook konden helpen met dit badkamerprobleem. Van de expert kreeg ik gelijk een demonstratie van de meest eenvoudige oplossing: een behandelspray voor de tegels. Ik dacht eerst nog wel wat kritisch; dat kan toch de oplossing toch niet zijn?”

De expert bij u thuis 

Toch besloten Anneke en haar man om aan Zlimthuis te vragen om de badkamer te behandelen. Een week later kwam de expert bij hun  thuis. “En opeens zagen we hoe onze tegels van de gladde badkamervloer werden behandeld en veranderde in een veilige anti-slipvloer. Het ging zo vlot! Het aanbrengen van de antislip behandeling was zo gedaan en je kan na een paar minuten alweer in de badkamer.”  Na een paar weken gebruik is Anneke nog steeds erg tevreden over de antisliplaag: “Wat een geweldige ervaring om te douchen op een veilige, niet gladde vloer. De gehele badkamer is slipvrij zodat wij ons goed, op blote voeten, kunnen verplaatsen in onze natte ruimte. Het lukt mij zelfs om staand mijn voeten af te drogen zonder het gevoel van gladheid. Voor de vloerbehandeling deed ik dat zittend op de wc. We zijn erg tevreden over het resultaat en blij met deze veilige oplossing.” 

24.000 mensen belanden jaarlijks in het ziekenhuis door en val vanwege uitglijden.

Geen valpartijen en kalk meer 

Zlimthuis expert Martijn Engelen geeft aan dat relatief veel klantvragen gaan over veiligheid in de badkamer. “Van een bad waar mensen nauwelijks meer uitkomen tot deze vraag over gladde tegels, alle vragen proberen we te beantwoorden. We nemen de tijd voor iedereen en als mensen het willen komen we thuis om te kijken welke oplossing past. Geen mens en huis is immers gelijk!” Martijn geeft ook aan dat de familie Van Zanden niet alleen geholpen is  met de anti-slip oplossing. “Een bijkomend voordeel is, dat de donkere tegels in de badkamer nu mooi egaal opdrogen. Een aanrader want kalkaanslag en kringen zijn niet meer zichtbaar.” Voorkom ook problemen voortijdig en zorg dat uw vloer, vlonder of trap veilig is. Zlimthuis heeft voor praktisch elke situatie een passende antislipoplossing. U kunt vrijblijvend een Thuisscan aanvragen of kom gerust eens langs in het Beleefhuis. Bellen voor vrijblijvend advies is uiteraard ook mogelijk.

Het Beleefhuis
IJsselkade 17, Doetinchem (Brewinc gebouw, 2de verdieping)
Tel. 0314 357 005
Open: van maandag t/m vrijdag 09:00 - 12:00 uur of op afspraak.

Zelf doen:

Antislip Tegelspray

Zlim opgelost met de antislip tegelspray: sprayen, spoelen en klaar! De Antislip Tegelspray maakt het mogelijk om zelf heel eenvoudig een keramische tegelvloer antislip te maken. De Tegelspray is verkrijgbaar in 100 ml en 500 ml. Met de 100 ml verpakking kunt u circa 1-2 m2 (alleen douchegedeelte of toilet) behandelen. Prijs 100 ml is €29,95. De 500 ml verpakking circa 6-8 m2 (complete badkamer). Prijs 500 ml is €75,-. 

✓ zelf eenvoudig aan te brengen
✓ direct beloopbaar
✓ jarenlange werking
✓ tast uw vloertegels niet aan
✓ hygiënisch (bacterieremmend)
✓ onzichtbare antislipbehandeling

Te koop in het ZlimThuis Beleefhuis in ’t Brewinc in Doetinchem of bestel telefonisch via 0314 357 005 (verzendkosten € 6,95). 

Laten doen:

Professionele vloerbehandeling

Liever niet zelf aan de slag? Dan kunt u de vloer natuurlijk ook laten behandelen, Zlim opgelost!. U betaalt € 395,- tot 10m2 en daarna € 19,95 per m2. Maak hiervoor eenvoudig telefonisch een afspraak via Zlimthuis 0314 357 005.

Dit is inclusief:

✓ dieptereiniging
✓ anti-slipbehandeling door een gespecialiseerd applicateur
✓ neutraliseren en gebruiksklaar opleveren
✓ stroefheidsmeting met garantiecertificaat
✓ voorrijkosten en BTW

Zlimthuis