Tablet, laptop en smartphone cursussen voor ouderen

0 beoordelingen

Via Kruiswerk volgt u voordelige cursussen voor uw tablet en smartphone. Er is altijd wel een locatie bij u in de buurt! De korting geldt voor leden van Kruiswerk en de Achterhoekse bibliotheek.

Basiscursus tablet

Een basiscursus is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In een klein gezelschap van maximaal 8 personen leert u de basisvaardigheden, zoals surfen op het internet, apps downloaden, e-mailen, beeldbellen en foto's en videos maken en versturen. De basiscursus duurt zes weken met iedere week een bijeenkomst van twee uur. Kies uit een basiscursus voor iPad (Apple) of Android (o.a. Samsung, Sony en Asus).

Ledenprijs: € 60,-

Niet-leden: € 70,-

Bekijk programma basiscursus iPad
Bekijk programma basiscursus Android

Opfriscursus tablet

De opfriscursussen zijn geschikt als opvolger van de basiscursus en/of voor de gevorderde tabletgebruiker. Gedurende vier bijeenkomsten van twee uur worden delen van de basiscursus nog eens herhaald en worden er vier nieuwe onderwerpen aangeboden: Cloudfuncties, Social Media (Facebook), Veilig internetten en het gebruik van de tablet door mensen met beperkingen. 

Ledenprijs: € 40,-

Niet-leden: € 45,-

De opfriscursus tablet wordt momenteel niet aangeboden. 

Tabletcursus aan huis

Lijkt het u leuk om een tabletcursus te volgen met vrienden of buren? Organiseer dan een eigen tabletcursus bij u thuis! Het enige dat u nodig heeft zijn maximaal drie deelnemers met een iPad of tablet, en een gezellige huiskamer of buurthuis. De cursus bestaat uit vijf cursusmomenten van één uur, waarin u de basisvaardigheden van een tablet krijgt uitgelegd. 

Ledenprijs: € 45,-

Niet-leden: € 55,-

Tabletcursus aan huis aanvragen

Cursus smartphone voor beginners en gevorderden

Haal meer uit uw smartphone met deze smartphonecursus speciaal voor senioren. In groepen van maximaal acht deelnemers leert u een aantal belangrijke functies van een smartphone. Zo leert u e-mails verzenden en ontvangen, Whatsapp om in contact te blijven met familie, vrienden en kennissen, het versturen van foto's via uw smartphone en nog veel meer! In de cursus smartphone voor gevorderden staat het veilig beheren van uw toestel centraal.

Ledenprijs: € 45,-

Niet-leden: € 55,-

Bekijk programma cursus smartphone

Windows 10 basiscursus

Allerlei voorgangers van deze Windows versie worden langzaam van de markt gehaald, simpel doordat Microsoft oude versies niet meer wil beveiligen en service hiervoor wil verlenen. Nogal wat gebruikers voelen zich gedwongen om dan Windows 10 te gebruiken en worden geconfronteerd met een geheel nieuwe versie en inrichting van het programma. In deze cursus leer je met deze versie te werken. 

Ledenprijs: € 45,-
Niet-leden: € 55,-

Bekijk programma basiscursus Windows 10

Apple MacBook cursus

In deze cursus wordt de deelnemer bekend gemaakt met de werkwijze van het besturingssysteem van de Apple MacBooks. Alle veiligheidsaspecten komen aan de orde naast het aanmaken van accounts met en zonder wachtwoorden voor de start. Updates installeren vanuit de App Store en het aansluiten van allerlei randapparatuur worden behandeld en geoefend.  En meer. Lees via de onderstaande link wat er nog meer wordt behandeld in deze cursus. 

Ledenprijs: € 60,-
Niet-leden: € 70,-

Bekijk inhoud en programma Apple MacBook cursus