Autodelen met MobielGedeeld

MobielGedeeld is gestart met een pilot in de Achterhoek. Mensen met én zonder rijbewijs kunnen gebruikmaken van de deelauto’s. Leden van Kruiswerk ontvangen gratis € 7,50 startsaldo als zij zich aanmelden bij MobielGedeeld.

Wat is MobielGedeeld?

Met MobielGedeeld worden mensen die niet meer zelf kunnen of durven te rijden door een vrijwillige bestuurder naar hun bestemming gereden. Het doel hiervan is om mobiliteit en vervoer voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor degenen die geen rijbewijs of auto hebben. Want ook als u in het bezit bent van een rijbewijs en een (extra) auto nodig heeft, is MobielGedeeld een prima oplossing.

Hoe werkt het?

In de online agenda van MobielGedeeld of via de telefoon kunt u een rit aanvragen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, als u op visite gaat of om een dagje te winkelen met vriendinnen. Vervolgens wordt u op de door u gewenste datum en tijd gereden door een vriend, familielid, of iemand uit de buurt die zich heeft aangemeld als vrijwillige bestuurder. En het leuke is: met hoe meer mensen u op pad gaat, hoe goedkoper de rit wordt. U deelt dan namelijk de ritprijs door het aantal personen.


MobielGedeeld-auto

U vindt de deelauto's in:

✓ Aalten
✓ Beltrum
✓ Bredevoort
✓ Haarlo
✓ Heelweg
✓ Keijenborg
✓ Zieuwent (elektrisch)

Tarieven

Een lidmaatschap van MobielGedeeld is kosteloos. U betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat u de auto gebruikt. Voorlopig zijn de tarieven vastgesteld op:

€ 1,10              
Per gebruikt uur          
€ 0,20   Per gereden kilometer                     

Vrijwillige chauffeurs

MobielGedeeld werkt met vrijwillige chauffeurs die een ritaanvraag van passagiers kunnen accepteren. Als vrijwilliger ontvangt u per e-mail alleen de aanvragen van mensen bij u uit de buurt. Hierin staat de naam (of namen) van de gebruiker(s), de bestemming, het tijdstip en de verwachte tijdsduur van de rit. Als u niet beschikbaar bent op de aangevraagde datum en tijd, dan negeert u de e-mail. U reageert alleen wanneer u aan de aanvraag wilt voldoen. De rit is altijd gratis voor de vrijwillige chauffeur. 

Aanmelden MobielGedeeld

Leden van Kruiswerk ontvangen een persoonlijke kaart met gratis € 7,50 startsaldo bij een aanmelding voor MobielGedeeld. Afhankelijk van het aantal kilometers, de tijdsduur van de rit en het aantal passagiers wordt de prijs bepaald. Vul het aanmeldformulier in om gebruik te maken van de persoonlijke vervoersdienst in de Achterhoek.